• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

    ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


    1944-1-nai


    Υπάρχουν τρία γεγονότα που από μια περίεργη σύμπτωση ενώνουν τρεις γενιές της οικογένειας Παπανδρέου.
    Τετάρτη 18 Οκτωβρίου του '44, κι αφού οι Γερμανοί είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα στις 12, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ύψωσε την γαλανόλευκη στην Ακρόπολη μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. Εκφώνησε τον περίφημο λόγο της απελευθέρωσης στην πλατεία Συντάγματος, ξεκινώντας με τις λέξεις: «Ασπαζόμεθα την ιεράν γην της Ελευθέρας Πατρίδος...».
    18 Οκτωβρίου 1981. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, σχεδόν διπλασιάζοντας για δεύτερη φόρα το ποσοστό του σε εθνικές εκλογές κατήγαγε λαμπρή νίκη και αναλάμβανε την υπευθυνότητα της διακυβέρνησης της χώρας. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (48,07%), το προτίμησαν και με κυρίαρχο σύνθημα “Αλλαγή”.
    18η Οκτωβρίου 2009. Το Πα.Σο.Κ υπό την ηγεσία του Γιώργου, (εγγονού και υιού πρωθυπουργού) Παπανδρέου επέστρεφε στην εξουσία έπειτα από πεντέμισι χρόνια αντιπολιτευτικού ρόλου και αξίωνε από το Ελληνικό κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης. Την έλαβε με 160 ψήφους υπέρ και 140 κατά.
    Άρα, γνωρίζουμε από τώρα ότι σε λίγο χρόνια η κόρη του σημερινού πρωθυπουργού, κάποια 18η Οκτωβρίου θα είναι πρωθυπουργός

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ