Ένας άνθρωπος 53 ετών, συνδικαλιστής και μέλος του ΠΑΜΕ, κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σήμερα, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, οικοδόμος στο επάγγελμα και γραμματέας του παραρτήματος Οικοδόμων στο Βύρωνα, προηγουμένως είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σε εξέλιξη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα συλλαλητήρια, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, οικοδόμος στο επάγγελμα και γραμματέας του παραρτήματος Οικοδόμων στο Βύρωνα, προηγουμένως είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι σημερινές συγκεντρώσεις είναι εξίσου μαζικές με τις χθεσινές. Ήδη, περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας (κατά την αστυνομία 50.000). Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά και του καλέσματος του ΠΑΜΕ για περικύκλωση της Βουλής, εν όψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται άλλες δύο συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στο Πολεμικό Μουσείο, από όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 14:00, μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, όπου πέταξαν βόμβα μολότοφ σε αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 χούλιγκαν, οι οποίοι, έχοντας ως αφετηρία τους Αμπελόκηπους, κατέβηκαν στο Σύνταγμα με το μετρό, με σκοπό να επιτεθούν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, στην οδό Βορέως. Από τη μολότοφ κάηκε μια μοτοσικλέτα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές.

Επεισόδια εκτυλίσσονται και μεταξύ ομάδων νεαρών, αποτελούμενες από 300 άτομα και μέλη του ΠΑΜΕ, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Αμαλίας, όπου εκτοξεύονται ξύλα και πέτρες.
Περισσότεροι από είκοσι είναι οι τραυματίες από τις μάχες που γίνονται σώμα με σώμα μεταξύ ομάδων περιφρούρησης της πορείας του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εξ αυτών ένας φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Από νωρίς το πρωί, η Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστή μπροστά στη Βουλή, ενώ ο σιδερένιος φράχτης βρίσκεται στη θέση του. Κλειστή είναι και η Ακαδημίας, από Κανάρη έως Βασ. Σοφίας.

Υπενθυμίζεται πως οι συρμοί του Μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν - αποβιβάζουν επιβάτες, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.
Χθες πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, από την οποία ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια, η ρίψη χημικών και οι τραυματισμοί.
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης
zougla
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.