• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

    «ΝΕΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»


    petrelaio-1-nai


    Κατά τη διάρκεια διεθνούς εκδήλωσης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν πως η περιοχή Νότια της Κρήτης αναμένεται να λειτουργήσει, όπως ακριβώς λειτούργησε και η Καλιφόρνια για τις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα.
    Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, Έλληνες ομόλογοί τους καθώς και αντιπρόσωποι εταιρειών, από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Νορβηγία,
    υπογράμμισαν το γεωλογικό ενδιαφέρον των τεραστίων υδάτινων περιοχών νότια, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης η οποία υπόσχεται μεγάλα κοιτάσματα με τα απαραίτητα κέρδη για αυτόν που θα τα εκμεταλλευτεί.
    Σύμφωνα με το «nationalpride», μεταξύ των αντιπροσώπων ελέχθη πως η συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με αυτήν της Κύπρου αποτελεί για τις αρχές του 21ου αιώνα ότι ήταν και η Καλιφόρνια για τις ΗΠΑ τον 19ο. Με άλλα λόγια, επιστήμονες αλλά και εκπρόσωποι των εταιρειών συμφώνησαν πως μόλις η γεώτρηση στην Κύπρο αποδώσει απτά αποτελέσματα, δηλαδή, μέσα στους επόμενους μήνες, σε κάθε περίπτωση πριν την εκπνοή του 2011, η περιοχή θα λειτουργήσει ως ο απόλυτος «πόλος έλξης» για τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα αλλά και για τις κυβερνήσεις που τους υποστηρίζουν.
    Και θα ακολουθήσει η Κρήτη. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα έχει τη χρυσή ευκαιρία να κερδίσει «μία θέση στον Ήλιο» επειδή θα είναι σε θέση να παράγει ένα αγαθό το οποίο απλόχερα θα μπορεί να εξάγει προς τη Δύση λαμβάνοντας φυσικά το απαραίτητο αντίτιμο.
    Επιπροσθέτως, οι ποσότητες είναι τέτοιες ώστε και η εσωτερική αγορά να μπορεί να καλυφθεί αποφεύγοντας να εξάγεται το πολύτιμο συνάλλαγμα της χώρας για την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ