• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

    Άγριες συγκρούσεις στο Σύνταγμα - 3 σοβαρά τραυματίες

    Νέο ραντεβού δίνουν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αθήνα αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ενάντια στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

    17:08 Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 3 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό.


    17:04 Αποχωρεί συντεταγμένα το ΠΑΜΕ από την πλατεία Συντεταγμένα μέσω της οδού Πανεπιστημίου.

    16:50 Νέα επεισόδια στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Δυνάμεις των ΜΑΤ απωθουν διαδηλωτές στην οδό Ερμού.

    16:37 Προσχεδιασμένη επίθεση και προβοκάτσια κατά της πορείας του ΠΑΜΕ κατήγγειλε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης κατήγγειλε τον σταθμό SKAI που την ώρα των επεισοδίων έκανε λόγο για εμφύλιο πόλεμο αλλά και τον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» που «χειροκρότησε την επίθεση των κουκουλοφόρων».



    16:28 
    Ηρεμία αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος με τους διαδηλωτές να παραμένουν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ευαγγελισμό, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι που τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα.

     

    15:38 Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης διευκρίνισε στον Realfm 97.8 ότι το ΠΑΜΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και ζητά να μην παρέμβουν αστυνομικές δυνάμεις προς το παρόν.

    15.20 Έκκληση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ να προσεγγίσει ασθενοφόρο, προκειμένου να παραλάβει πολίτη που φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    15.10 Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του real fm 97.8, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Κώστας Ζιώγας έκανε λόγο για ωμή επέμβαση παρακρατικών μηχανισμών, οι οποίοι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με μολότοφ, πέτρες και ξύλα.

    Ακούστε τι δήλωσε στον real fm 97.8, το στέλεχος του ΠΑΜΕ 

    14.50 
    Ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να διασπάσει την περιφρούρηση των μελών του ΠΑΜΕ από την πλευρά της οδού Βασ. Γεωργίου του Α’, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, η οποία αυτή την ώρα επεκτάθηκε στη συμβολή με την οδό Αμαλίας. Οι κουκουλοφόροι πετούν, πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.



    14.25 
    Δηλώσεις έκαναν η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος





    13.55 
    Χιλιάδες κόσμου παραμένουν αυτή την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος και συνεχώς καταφθάνουν πολίτες από κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας.



    12.50
     Νέα λαοθάλασσα και σήμερα στο Σύνταγμα.



    Ώρα με την ώρα χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνονται πέρα από την πλατεία, και στους γύρω δρόμους, όπως η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και η Φιλελλήνων.

    Εικόνες από τη Βουλή στις 12.10 (χωρίς ήχο)


    11.45 Κλειστοί οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.



    11.00 
    ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στην πλ.Συντάγματος αυτή την ώρα.

    10.30 Πλήθος συγκεντρωμένων βρίσκεται μπροστά από το Κοινοβούλιο, επί της οδού Αμαλίας.

    9.45 Χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε περικύκλωση της Βουλής, τόσο από την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη, όσο και από την πλευρά που έχει στηθεί ο φράχτης της αστυνομίας.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται προσυγκεντρώσεις συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ στο Μοναστηράκι, την Ακαδημίας, το Πολεμικό Μουσείο και το Καλλιμάρμαρο.



    9.30 Άρχισαν να καταφθάνουν στα Προπύλαια φοιτητές και μαθητές.

    9.00 Κλειστή είναι η οδός Βασ. Σοφίας, καθώς έχει στηθεί ο σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα. Περικύκλωση της Βουλής προγραμματίζει το ΚΚΕ.

    Δείτε εικόνες (χωρίς ήχο) 



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ