• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

    Η λίστα με τους 2.500 μεγαλοοφειλέτες έφτασε κρυφά στη Βουλή



    Οι βουλευτές ενημερώνονται για τα ονόματα χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαρροής τους.
    Οι λίστες που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή περιλαμβάνουν ονόματα 1.739 μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο με ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και 751 ονόματα μεγαλοκαταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

    Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται φυλαγμένα στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής και αναμένονται οι λίστες με οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.

    Οι βουλευτές έχουν την δυνατότητα να δουν και να διαβάσουν τις λίστες αυτές αλλά δεν παίρνουν αντίγραφα ούτε μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις λόγω απορρήτου αφού η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει προβάλλει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όσον αφορά την δημοσιοποίηση των στοιχείων. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

    Μάλιστα, σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας είναι παρών και υπάλληλος της Βουλής.

    Στις λίστες καταγράφονται δίπλα στα ονόματα των μεγαλοοφειλετών και μεγαλοκαταθετών τα ποσά που οφείλουν ή εξήγαγαν στο εξωτερικό, αντιστοίχως ενώ στην περίπτωση των τελευταίων και το ετήσιο δηλωθέν εισόδημά τους.

    Το υψηλότερο ποσό οφειλής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνει τα 636 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η υψηλότερη εξαγωγή καταθέσεων σε τράπεζα του εξωτερικού υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

    Ποιους περιλαμβάνουν οι λίστες

    Ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες φέρονται να υπάρχουν και τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με καταθέσεις άνω των 100.000.

    Ακόμα περιλαμβάνονται 18 περιπτώσεις ανθρώπων, από τους οποίους οι 6 είναι αλλοδαποί, που παίρνουν επίδομα ανεργίας και εμφανίζονται να έχουν εξάγει ποσά που κυμαίνονται από 1 έως 15 εκατομμύρια ευρώ.

    Τέλος, σε αυτούς που έστειλαν εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 10.000 ή 20.000 ευρώ αλλά και περιπτώσεις που δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.



    newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ