• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

    Νέα προπαγανδιστική ταινία υπέρ των Σκοπίων!(video)

    Μετά την ταινία με τίτλο 'A name is a name'* σε σκηνοθεσία του Ισλανδού Sigurjon Einarsson, η οποία προβλήθηκε το 2009 στο ψευδεπίγραφο "Μακεδονικό φεστιβάλ" στο Τορόντο του Καναδά, νέα προπαγανδιστική ταινία υπέρ των Σκοπίων έρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με τίτλο....
    "After the Rain" (Μετά τη Βροχή).

    Το πλασάρισμα της προπαγάνδας**

    Η σκοπιανή Έλενα Μιχαήλοβσκα (Elena Mihajlovska), η οποία παρουσιάζεται ως "ιθαγενής Μακεδόνισσα", ξεναγεί τον βετεράνο σκηνοθέτη Τζακ Σίντλερ (Jack Schindler) στην πΓΔΜ καθώς ερευνούν "πώς ένας διαχρονικός πολιτισμός (!!!) ανταπεξέρχεται και προσαρμόζεται στην παγκοσμιοποίηση." ....
    Η "Μακεδονία" λοιπόν, όπως πληροφορούμαστε από το επίσημο ιστολόγιο της ταινίας, είναι μια από τις "παλαιότερες, ζωντανές ακόμη, πολιτισμικές περιοχές του κόσμου, η οποία είναι προγενέστερη και της Ελληνικής και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καθώς και της Βιβλικής εποχής" (!!!) "Σήμερα βρίσκεται υπό επίθεση. Οι γειτονικές χώρες απειλούν να απογυμνώσουν τη χώρα από το όνομα της και την κληρονομιά της, ενώ ο εκμοντερνισμός θα κλέψει την πλούσια ιστορία και την συναρπαστική κουλτούρα του έθνους" (!!!)

    "Η ταινία After the Rain ελπίζει στο να αποκαλύψει τις χαμένες παραδόσεις ενός αρχαίου λαού που ζει σε μοντέρνους καιρούς."

    Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και συνεχίζουμε:,

    Ο σκηνοθέτης

    Η εφημερίδα Athens News*** του Οχάιο, ΗΠΑ, αφιέρωσε άρθρο στην ταινία με τίτλο "Ντόπιος σκηνοθέτης εξερευνεί το γρίφο της Μακεδονίας." Σε αυτό διαβάζουμε πως "ο γκουρού παραγωγός βίντεο και απόφοιτος του πανεπιστημίου του Οχάιο το 2010, Τζακ Σίντλερ, μεταφέρει τις δεξιοτεχνίες του στα Βαλκάνια για την παραγωγή ενός ντοκυμαντέρ στη Δημοκρατία της Μακεδονίας"

    Σε συνέντευξη του στο Athens News ο σκηνοθέτης είπε ότι το ντοκυμαντέρ αναζητά την απάντηση σε μια πολύ αμφιλεγόμενη ερώτηση: "Τι σημαίνει πραγματικά να είσαι Μακεδόνας;"

    Το άρθρο μας πληροφορεί ότι ο Σίντλερ δεν είναι "Μακεδόνας". Μεγάλωσε στο Οχάιο και έζησε στην Αθήνα (του Οχάιο) ως φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πόλης. Αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει ένα ντοκυμαντέρ για τη μικρή αυτή χώρα όταν η κοπέλα με την οποία βρίσκεται σε σχέση, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Οχάιο στο τμήμα Λογιστικής και Οικονομίας, Έλενα Μιχαήλοβσκα, τον κάλεσε να επισκεφτεί το σπίτι της στη Μπίτολα (Μοναστήρι) της πΓΔΜ.

    "Η οικογένεια μου, μου απαγόρευσε να έρθω εδώ εκτός κι αν επρόκειτο για δουλειά, κι έτσι εγώ είπα, εντάξει, θα κάνω μια ταινία. Και όλα κύλισαν μετά από αυτό."

    Το ζευγάρι θα δουλέψει με ένα συνεργείο παραγωγής βίντεο από την πΓΔΜ, που είναι φίλοι της Μιχαήλοβα, και προσέφεραν το χρόνο τους και τον εξοπλισμό τους για το ντοκυμαντέρ. Έχουν συνάψει επίσης συμφωνία με την εταιρεία Diverse Media Zone, Inc., καταστώντας το ντοκυμαντέρ επίσημο, μη κερδοσκοπικό και φοροαπαλλαγόμενο. Η συμφωνία τους προσφέρει επίσης έναν οικονομικό πράκτορα για να τους βοηθήσει να υποβάλλουν αιτήσεις για χρηματοδότηση ή δωρεές.


    Ο.. καθηγητής

    Ο Τ. ΝΤέιβιντ Καρπ, ο οποίος διδάσκει ιστορία (ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων) στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, είπε τα εξής αξιωσημείωτα:

    "Πριν ακόμη από την πτώση της Γιουγκοσλαβίας υπήρχαν συνοριακές και πολιτισμικές εντάσεις μεταξύ της Μακεδονίας και των νοτίων γειτόνων της, Αλβανίας και Ελλάδας. Η Μακεδονία, πατρίδα Αλβανών μουσουλμάνων, Ελλήνων χριστιανών και Σλάβων χριστιανών, που όλοι ισχυρίζονταν ότι ήταν πραγματικοί Μακεδόνες, έγινε πυριτιδαποθήκη. Εθνική και συνοριακή βία ξέσπασε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και λίγο αργότερα ο Μακεδόνας σκηνοθέτης Μίλκο Μαντσέβσκι (Milcho Manchevski) έκανε την ταινία "Πριν τη βροχή" (Before the Rain), μια βραβευμένη, πλασματική ταινία η οποία αποκάλυπτε τις πολιτικές και εθνικές εντάσεις της Μακεδονίας στον κόσμο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ταινία του Μαντσέβσκι, είναι ότι Αλβανοί σκοτώνουν Μακεδόνες Σλάβους, οι οποίοι σκοτώνουν Μακεδόνες Σλάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κοινά μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, οι κοινότητες γκρεμίζουν όλες τις ανθρώπινες γέφυρες μεταξύ τους. Η περίοδος βίας, η καταπάτηση των αλβανικών συνόρων και το παράνομο ελληνικό εμπάργκο κατά της Μακεδονίας, έληξαν στις αρχές του 2000 με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών."


    Οι "προβληματισμένοι" σκηνοθέτες

    Σύμφωνα με το άρθρο του Athens News, ο Σίντλερ και η Μιχαήλοβσκα αποφάσισαν να ονομάσουν το ντοκυμαντέρ τους "Μετά τη βροχή" (After the Rain) λόγω του ότι η βία έχει ως επί το πλείστον κοπάσει σήμερα. Οι δυο τους λένε ότι είναι τώρα σκεπτικοί ως προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, καθώς χτίζει νέα μνημεία στην πρωτεύουσα (συμπεριλαμβανομένου και ενός αγάλματος που ονομάζεται "έφιππος πολεμιστής", το οποίο η Ελλάδα έχει κατακρίνει, λέγοντας ότι μοιάζει στον Μέγα Αλέξανδρο, μια θρυλική ιστορική φυσιογνωμία που και η Ελλάδα και η "Μακεδονία" αξιώνουν ως δική τους (!!!)

    Ο καθηγητής Καρπ θεωρεί ότι αυτά τα μνημεία είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει μια κοινή Μακεδονική ιστορία (υπενθυμίζουμε ότι ο καθηγητής χρησιμοποίησε τον όρο "Μακεδόνες Σλάβοι", όπου ο πρώτος όρος αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό της χώρας ενώ ο δεύτερος την εθνική καταγωγή των κατοίκων).


    Οι γνώσεις του Σίντλερ για τη Μακεδονία;

    Ο Σίντλερ παραδέχεται ότι δεν έχει ιδέα για τη Μακεδονία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, "η ιδέα που είχα όταν ήρθα εδώ ήταν να μην πω 'Αυτή είναι η Μακεδονία' γιατί δεν έχω ιδέα περί αυτού. Ο σκοπός μου ήταν να έρθω εδώ και να ακούσω αυτά που έχει να μου πει ο κάθε ένας, και μετά να προσπαθήσω να καταλάβω από αντικειμενική πλευρά ως κάποιος εντελώς ξένος."

    Με σκοπιανή ομάδα παραγωγής, δεν πρόκειται να παραληφθεί καμία "Μακεδονική" προοπτική.. Όπως δήλωσε η Μιχαήλοβα, "Θα είμαι η ξεναγός του, θα του δείξω όλα τα μέρη, θα τον συστήσω σε ανθρώπους και θα λέω τη γνώμη μου και τι νομίζω ότι θα πρέπει να κινηματογραφήσουμε".


    Οι προωθητές και οι χρηματοδότες (πες αλεύρι;)

    Πίσω στις ΗΠΑ, μια άλλη σκοπιανή, η Άνα Γκικόβα (Ana Gicova), δουλεύει σκληρά ώστε να καταστήσει βέβαιο ότι το ντοκυμαντέρ θα έχει ακρωατήριο..

    "Επικοινώνησα με την "Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά" (UMD) μια οργάνωση που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες που ζουν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, καθώς και με την "Μακεδονική Πατριωτική Οργάνωση" ("Macedonian Patriotic Organization")" είπε στο Athens News η Γκικόβα, η οποία κατέχει Μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων, επίσης από το πανεπιστήμιο του Οχάιο..

    Ο Σίντλερ ελπίζει ότι η πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ των Αθηνών του Οχάιο το 2012 ή το 2013, και έπειτα να γίνει παρουσίαση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Επίλογος

    Η σκοπιανή προπαγάνδα να δουλεύει σαν καλολαδωμένο πιστόνι, στρατολογώντας πλέον και ανίδεους αμερικανούς σκηνοθέτες στην υπηρεσία του ψευδομακεδονισμού. Η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες της να καταστήσει γνωστή στον κόσμο την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τις γνωστές εκθέσεις σε Οξφόρδη, Κροατία και Λούβρο, δυστυχώς έρχεται πάντοτε δεύτερη.. Δεν αρκούν οι εκθέσεις, δυστυχώς, για να γνωρίσει ακόμη και ο πλέον ανιστόρητος τι είναι η Μακεδονία και πού ανήκει.

    Πού είναι οι δικές μας ταινίες, τα δικά μας ντοκυμαντέρ, πού είναι οι δικοί μας σκηνοθέτες, να παράγουν μια ταινία που θα πείσει ακόμη και τον πιο σκεπτικό; Δεν μας λείπουν οι αδιάσειστες αποδείξεις, και η χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου είναι περισσότερο από εφικτή, αρκεί μονάχα να υπάρχει πάθος για την πατρίδα και την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας.

    Όσο για τον κύριο Σίντλερ, εάν πραγματικά θέλει να βρει την απάντηση που αναζητεί, όπως λέει, του συνιστούμε να μην επισκεφτεί την πΓΔΜ αλλά τη Βόρεια Ελλάδα, όπου βρίσκεται η μία και μοναδική Μακεδονία εδώ και χιλιετίες.



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ