• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

    Από αύριο φυλακή για τα χρέη στην εφορία - 10.000 πολίτες καταζητούνται



    Μετά τον σάλο που ξέσπασε (το σχετικό δημοσίευμα του defencenet.gr θα το βρείτε εδώ) ή κυβέρνηση ανακάλεσε την εγκύκλιο για την σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ και ξεκινά από πιο ψηλά: Όσοι χρωστάνε από 150.000 ευρώ, κάπου 10.000 άνθρωποι, από αύριο κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να φυλακιστούν.
    Έτσι λοιπόν μόνο όσοι οφείλουν περισσότερα από 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο και όχι όσοι χρωστούν πάνω 5.000 ευρώ θα προσάγονται στο Αυτόφωρο, σύμφωνα με διευκρίνιση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το νέο μέτρο, η εφαρμογή του οποίου ξεκινά αύριο.


    Το πρακτικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει ούτε φυακές, ούτε φύλακες, ούτε αστυνομικούς για να συλλάβουν τους "εγκληματίες" που χρωστούν 5001 ευρώ στο δημόσιο. Αυτό το αντικειμενικό πρόβλημα ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να υποστηρίζει τώρα ότι "Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι να κινηθεί αρχικά προς την κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετών".
    Σε συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου στην εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρεται: «Δεν πρόκειται να πάνε στο Αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρω. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας» δηλώνει ο κ. Οικονόμου και σήμερα εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος.

    Οι οφειλέτες του Δημοσίου φτάνουν τις 900.000 και το συνολικό ποσό των οφειλών τους ανέρχεται στα 41,1 δισ. ευρώ, αλλά μόνο 10.000 χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ.
    Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, από τη Δευτέρα οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36.

    Εδώ έχουμε άλλη μία διαφοροποίηση: Ενώ διακήρυσσαν ότι πάνε τις δόσεις στις 48 ξαφνικά τις μείωσαν στις 36! Εν συνεχεία και αν δεν έχουν λεφτά θα στέλνεται στην εισαγγελία το χαρτί και αυτό θα προωθείται στο αστυνομικό τμήμα για την σύλληψη των ... δραστών!
    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.

    Οι οφειλέτες που θα απομείνουν -υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα- θα διωχθούν ποινικά και θα συλληφθούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Άρα όσοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ για διάφορους λόγους (π.χ. χρέη κληρονομιάς, ατυχήσαντες επιχειρηματίες κλπ) από σήμερα καλό είναι να ετοιμάζονται για την φυλακή. Βέβαια και οι 10.000 συμπολίτες μας που θα πάνε φυλακή δεν είναι και λίγοι. Και έρχονται και οι κάτω των 150.000 ευρώ οφειλέτες...



    defencenet

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ