• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

    Μας έκαναν υπερήφανους!



    Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, κατακτώντας πανάξια το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών, ύστερα από ένα συγκλονιστικό τελικό, όπου και χρειάστηκε να επιβληθούν της οικοδέσποινας Κίνας.

    Πλέον, η Εθνική πόλο των γυναικών είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό (αργυρό), ευρωπαϊκό (αργυρό) και παγκόσμιο μετάλλιο (χρυσό)!




    Η Εθνική δε βρέθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού πίσω στο σκορ. Ακόμα και στο τέλος, όπου λίγο έλειψε να... χαρίσει το χρυσό μετάλλιο στις Κινέζες, τελικά κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να αγωνιστεί έξυπνα, ώστε να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Οι αντίπαλες προσπάθησαν, είχαν 14-7 αποβολές υπέρ τους, ωστόσο δεν κατάφεραν μέσα στο «σπίτι» τους να λυγίσουν τις αποφασισμένες Ελληνίδες αθλήτριες. Κορυφαίες οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Ελένη Κούβδου, που μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας των αγώνων.

    Αυτά είναι τα 13 χρυσά κορίτσια: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ



    Μορφέσης: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι»

    Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Είναι η πρώτη φορά για μας που κατακτάμε το χρυσό μετάλλιο. Ένα όνειρο τριών ετών έγινε πραγματικότητα. Είμαστε τυχεροί και ευτυχισμένοι που το ζούμε, δεν γίνεται καλύτερα».

    Η αρχηγός της ομάδας, η Κική Λιόση, μην έχοντας συνειδητοποιήσει την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, δήλωσε: «Δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας και μάλλον θα αργήσουμε να το κάνουμε. Το πιστεύαμε και το κατακτήσαμε, γιατί το θέλαμε πιο πολύ από όλους τους άλλους. Το γουστάραμε και το κάναμε».

    Η καλύτερη τερματοφύλακας του τουρνουά, η Έλενα Κούβδου, μίλησε για συλλογική επιτυχία: «Το βραβείο αυτό το μοιράζομαι με τις συμπαίκτριες μου, γιατί ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνος του. Παίζει και η άμυνα. Τα είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες, όταν δεν ξέραμε ακόμη ότι θα φθάναμε στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μου, είναι όλης της ομάδας. Το αφιερώνω στους γονείς μου και στους ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα».



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ