• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

    Έρχεται η Πρώτη Ηλιακή Πρίζα που Φορτίζει Απευθείας από το Παράθυρο

    Οι σχεδιαστές Kyuho Song και Boa Oh αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια με τον πιο κομψό και όμορφο τρόπο. Μέχρι στιγμής έχουμε δει λύσεις που δρουν έχοντας την ηλιακή ενέργεια ως εφεδρική μπαταρία αλλά καμία με άμεσο τρόπο όπως αυτή που θα δούμε τώρα.

    Το Window Socket είναι μια πρίζα που προσαρμόζεται στο παράθυρο εύκολα και γρήγορα, παρέχοντας στο χρήστη της ρεύμα. Πώς; Απλά η ηλιακή ενέργεια συγκεντρώνεται στο τζάμι και έπειτα μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της πρίζας. Απλό στη σχεδίαση, το βύσμα του Window Socket προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε παράθυρο και αποδίδει εξαιρετικά καλά.Η ηλιακή ενέργεια φαίνεται πως για μία ακόμη φορά αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα. Η ηλιακή πρίζα προσφέρει έναν εύκολο και πάντα με ασφάλεια τρόπο να φορτίσουμε τις συσκευές μας χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.
    Είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να λειτουργεί παντού. Στην ουσία η πρίζα αυτή αποτελείται από δυο τμήματα τον εσωτερικό συλλέκτη που συλλέγει τις ηλιακές ακτίνες και την μπαταρία που αποθηκεύεται η ενέργεια. Στην συνέχεια λειτουργεί κανονικά όπως μιας πρίζα.
    Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι χρήσιμη σε μέρη ή σε καταστάσεις όπου μια συμβατική πρίζα είναι αδύνατον να βρεθεί. Ο χρόνος που χρειάζεται για να γεμίσει η μπαταρία είναι από 5 έως 8 ώρες. «Αυτό το προϊόν σχεδιάστηκε για να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια ελεύθερα και άνετα σε χώρους, όπου η κατανάλωση ηλεκτρισμού είναι περιορισμένη, για παράδειγμα σε ένα αεροσκάφος, σε ένα αυτοκίνητο ή σε εξωτερικούς χώρους», αναφέρουν οι δύο σχεδιαστές.
    To στρογγυλό, μοναδικό της σχήμα της κάνει να διαφέρει κατά πολύ από όλες τις άλλες ηλιακές λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης η πρίζα μόλις η φόρτωση της ολοκληρωθεί επιτυχώς θα κλείσει για να εξοικονομήσει την ενέργεια της.
    Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά, όπως δηλώνουν οι σχεδιαστές δουλεύουν όμως στο να την βελτιώσουν για να επιτύχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα της ενεργεία της αλλά και πολύ πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ