• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 12 Μαΐου 2018

    Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη και τελειωμένη χώρα»

    Τα όρια της προκλητικότητάς του δοκίμασε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας νέα χυδαία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την «τελειωμένη»...



    Ο Τούρκος πρόεδρος, εκφράζοντας την οργή του για τις αρνητικές προοπτικές των οίκων αξιολόγησης όσον αφορά στην τουρκική οικονομία, έκανε λόγο για «ακροβάτες» που αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες την... «τελειωμένη» Ελλάδα.

    Ο Ερντογάν, στο πλαίσιο της άθλιας προεκλογικής προπαγάνδας του, χρησιμοποίησε τη χώρα μας προκειμένου να υποβαθμίσει την αξιοπιστία των οίκων αξιολόγησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες. Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε, τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά».

    «Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτή η αναβάθμιση», τόνισε ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται στην Ελλάδα.

    «Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας» πρόσθεσε.

    «Το καλοκαίρι θα κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο»

    Την ίδια ώρα «θερμό» αναμένεται το καλοκαίρι, καθώς ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι τους προσεχείς μήνες «θα κάνουμε την πρώτη μας γεώτρηση στην Μεσόγειο».

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αγωγός TANAP (Τrans Anatolian Natural Gas Pipeline Project), θα μπει σε εφαρμογή στις 12 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ), ο κ. Αλμπαϊράκ, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα, σημείωσε ότι η παράδοση του ΤΑΝΑΡ θα γίνει σε τελετή στην οποία θα συμμετάσχουν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιέφ.

    Σημειώνεται ότι με τον ΤΑΝΑΡ θα μεταφερθεί το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.



    ksipnistere.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ