• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

    Ο Απόλλωνας πέρασε από την Κομοτηνή - Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά νίκησε ο ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός... και του χρόνου - Ο Εργοτέλης δεν έκανε το... Χαντί-ρι στον ΠΑΣ

    Ο Απόλλωνας πέρασε από την Κομοτηνή και βλέπει... παραμονή

    Αθήνα
    Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας στην Κομοτηνή 3-2 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. 



    Για την «ελαφρά ταξιαρχία», που πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, δύο γκολ πέτυχε ο Πετρόπουλος (27΄ και 76΄ με πέναλτι) και ένα ο Κόρμπος (17΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν ο Τζάνης στο 11΄ και ο Κανακούδης (αυτογκόλ) στο 60΄.

    Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, στο 11ο λεπτό, με ωραίο σουτ του Τζάνη από το ύψος της περιοχής, αλλά στη συνέχεια ο Απόλλωνας πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και γρήγορα ανέτρεψε το σκορ. Αφού πρώτα απείλησε στο 14΄ με τον Μίνγκα (σουτ άουτ) και στο 16΄ με τον Κόρμπο (κεφαλιά που απέκρουσε ο Πασχαλάκης), ισοφάρισε στο 17΄ με κοντινή κεφαλιά του Κόρμπου μετά από κόρνερ του Μίνγκα.

     Δέκα λεπτά αργότερα, με τον ίδιο δημιουργό (αυτή τη φορά από εκτέλεση φάουλ), ο Πετρόπουλος γύρισε μέσα στην περιοχή και με σουτ έδωσε προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία».

    Το ματς «πήρε φωτιά» στο 30΄, όταν ο Παπαζαχαρίας σκόραρε, ο διαιτητής Κουκουλάκης αρχικά έδειξε σέντρα, όμως στη συνέχεια και μετά από υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ, καταλογίζοντας σε θέση οφσάιντ τον Πετρόπουλο, που βρισκόταν μπροστά από τον Πασχαλάκη και κρίθηκε ότι επηρέαζε τη φάση. 

    Εξαλλος ο Λόρι Σάντσεζ διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αρπάξει το μικρόφωνο του ρεπόρτερ της συνδρομητικής τηλεόρασης και να κάνει δηλώσεις ενόσω το ματς βρισκόταν σε εξέλιξη! 

    Παρά την... αναταραχή, ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι ανώτερος και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35΄, όταν ο Χρήστου απέκρουσε λίγο προ της γραμμής το σουτ του Πετρόπουλου και στη συνέχεια ο Πασχαλάκης απέκρουσε το δεύτερο σουτ του έμπειρου επιθετικού.

    Η αθηναϊκή ομάδα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο β΄ ημίχρονο, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει τα σουτ των Πετρόπουλου (54΄), Κόρμπου (56΄) και Μίνγκα (58΄). Και όπως... επιτάσσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, ήταν ο Πανθρακικός αυτός που σκόραρε και ισοφάρισε στο 60΄, όταν ο Τζάνης επιχείρησε από πολύ πλάγια θέση μία σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κανακούδη, πήρε ύψος και κατέληξε στο απέναντι «παραθυράκι» του Γκόμες. 

    Ο Απόλλωνας αγχώθηκε, αφού κινδύνευε να χάσει μέσα από τα χέρια του μία πολύτιμη νίκη, όμως στο 75΄ ο Κουκουλάκης υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μακρυδημήτρη μέσα στην περιοχή και ο Πετρόπουλος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, «γράφοντας» στο 76΄ το τελικό 2-3.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

    Κίτρινες: Μπεν Σαμπάτ, Τζάνης - Παπαζαχαρίας, Κόρμπος, Παντελιάδης

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου, Ιγκόρ, Λαδάκης, Χρήστου (37΄ Μακρυδημήτρης), Εμπόου, Ρομέου (46΄ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Μολίνα (74΄ Καθάριος)

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος (71΄ Παντελιάδης), Πετρόπουλος, Μίνγκας (74΄ Ντάλμπεργκ), Φαρινόλα (81΄ Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας


    Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά νίκησε και παρέμεινε μόνος 2ος ο ΠΑΟΚ

    Aθήνα
    Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά από την Καλλονή στην Τούμπα και χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί της ομάδας της Λέσβου, που είχε προηγηθεί στο 36΄ με τον Περόνε. Η μακεδονική έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο, που τη φέρει εκ νέου μόνη στη δεύτερη θέση μετά από 32 αγώνες, με τα τέρματα των Στοχ στο 73ο και Κουλούρη στο 84ο λεπτό.

    Οι απουσίες του ΠΑΟΚ, είτε για λόγους υποχρεωτικούς (τραυματισμοί, τιμωρίες) είτε από επιλογή λόγω του επικείμενου πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, επηρέασαν όπως ήταν φυσικό την αγωνιστική εικόνα του «Δικέφαλου», με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο τερματοφύλακας Γιακουμής.

    Ο ΠΑΟΚ διατήρησε μια «φλύαρη» υπεροχή, που ουδόλως προβλημάτισε τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο. Ένα σουτ του Νίνη που κατέληξε στην αγκαλιά του Μάππα (8΄), το δοκάρι του Σαλπιγγίδη που μόνος τα έβαλε με ολόκληρη την άμυνα των γηπεδούχων (20΄), ένα σουτ του διεθνή επιθετικού που ανάγκασε τον Μάππα σε δύσκολη απόκρουση (35΄) κι άλλο ένα του Σπυρόπουλου (39΄) ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία των γηπεδούχων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

    Από την πλευρά της η ομάδα της Λέσβου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε μία από τις λιγοστές επισκέψεις της στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη στο 36ο λεπτό, όταν σε καλά οργανωμένη αντεπίθεση ο Λεοζίνιο πάσαρε στον Περόνε που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Γιακουμή και σε άδεια εστία.

    Ο Γιώργος Γεωργιάδης προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα» και να κάνει πιο επιθετική άρα περισσότερο πιεστική την ομάδα του, στέλνοντας στο παιχνίδι Βούκιτς και Στοχ. Ιδιαίτερη βελτίωση πάντως στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε, αφού παρά την οπισθοχώρηση της Καλλονής οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, αν εξαιρεθούν οι φάσεις του 63ου και 69ου λεπτού, με τον Μάππα να αποκρούει επί της γραμμής την κεφαλιά του Χούσεν στην πρώτη και τον Στοχ να σουτάρει άστοχα στη δεύτερη.

    Τελικά τη λύση έδωσε και πάλι ο Βούκιτς, ο οποίος στο 73΄ εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος των Βάλιου και Ζακουανί και την αδυναμία τους να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή της Καλλονής, με τον Σέρβο να σκοράρει το 7ο φετινό γκολ (σε 22 συμμετοχές) στο πρωτάθλημα, με σουτ από το ύψος του πέναλτι. 

    Η «ολική επαναφορά» του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με το νικητήριο τέρμα του 18χρονου Θύμιου Κουλούρη, που «υπέγραψε» μια πολύ σημαντική για την ομάδα του νίκη σκοράροντας το 2-1 με έξοχη προσπάθεια στο 84΄.

    ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57΄ Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46΄ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (69΄ Κουλούρης)

    ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάππας, Ζακουανί, Βαλιός, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κεϊτά (67΄ Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (59΄ Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79΄ Γιόναν Γκαρσία)

    Λεβαδειακός... και του χρόνου, «καθάρισε» με νίκη επί του ΟΦΗ

    Λιβαδειά
    Ένα ημίχρονο διήρκεσε ουσιαστικά το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ, το πρώτο, καθώς σε αυτό το διάστημα έγιναν τα πάντα στην αναμέτρηση που έληξε με νίκη 2-1 (8΄ Κονέ, 32΄ Μάντζιος - 30΄ Μακρής) των «πράσινων» της Βοιωτίας, οι οποίοι εξασφάλισαν, ουσιαστικά, την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

    Οι ομάδες προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στο κοινό της Λιβαδειάς με το «ανοιχτό», επιθετικό και γρήγορο παιχνίδι τους, αποτέλεσμα του οποίου ήταν το 1-0 για τους γηπεδούχους μόλις στο 8ο λεπτό, με κεφαλιά του Κονέ, ύστερα από ωραία ανάπτυξη των παικτών του Παντελίδη.

    Το συγκρότημα της Κρήτης ισοφάρισε στο 30΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Παπάζογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μακρής έκανε το 1-1, αλλά ο ΟΦΗ δεν χάρηκε για πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μάντζιος έβαλε τον Λεβαδειακό και πάλι σε θέση οδηγού με ωραίο τελείωμα, σε φάση που η αντίπαλη άμυνα τον άφησε μόνο και «πλήρωσε» το τίμημα.

    Εκ διαμέτρου αντίθετη η ποιότητα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις ομάδες να εμφανίζονται «ράθυμες» και τον Σα Πίντο να προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Κουτσιανικούλη αντί του Ντουντού.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός αποβλήθηκε λίγο αργότερα για έντονες διαμαρτυρίες προς τον Γιάχο, «σπάζοντας» τη μονοτονία του παιχνιδιού, ενώ η αναμέτρηση έφτασε στο 74ο λεπτό για να καταγραφεί μία αξιόλογη φάση, όπως ήταν το σουτ του Κονέ που υποχρέωσε τον Αγριμάκη σε εξαιρετική απόκρουση, στη μοναδική καλή στιγμή του β΄ ημιχρόνου!

    Διαιτητής: Α. Γιάχος (Χίου)

    Κίτρινες: Πετράτσι, Γεωργίου, Στρατηλάτης - Παπάζογλου, Τριποτσέρης, Ροβίθης, Μπαρέιρο

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (84΄ Γεωργίου), Μάντζιος, Ορτέγκα (72΄ Ροζέριο), Μιλοσάβλιεφ (90΄+ Μάγκας).

    ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Παπάζογλου, Ντουντού (63΄ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς (80΄ Νούνιες), Ζε Εντουάρντο, Μπαρέιρο, Μπούρμπος (46΄ Στάθης), Μακρής, Μιλιάζες.

    Ο Εργοτέλης δεν έκανε το... Χαντί-ρι στον ΠΑΣ Γιάννινα

    Ηράκλειο
    Ο Εργοτέλης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 με πέναλτι του Χαντί στο 72', στην αναμέτρηση του «Παγκρήτιου» που διεξήχθη στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και με 41 βαθμούς έφτασε στην έκτη θέση ΟΦΗ και Πανθρακικό, ενώ η ομάδα της Ηπείρου που επίσης έχει «καθαρίσει» με τα σενάρια παραμονής (έχει 37 βαθμούς), ολοκλήρωσε τη συνάντηση με παίκτη λιγότερο καθώς στο 71ο λεπτό αποβλήθηκε ο Τζημόπουλος.

    http://sports.in.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ