• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

    Αποδεχτείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες...Το σκληρό μήνυμα της Κίνας στους συγγενείς του μοιραίου Boeing

    «Αποδεχτείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους». Αυτό το σκληρό μήνυμα έστειλε μέσω κρατικής εφημερίδας η Κίνα στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia.


    Μέσω ενός editorial στην China Daily, την επίσημη κινεζική κρατική εφημερίδα, όπως αναφέρει η Daily Mail, η Κίνα ζητά από τους συγγενείς των επιβαινόντων να σταματήσουν να μετατρέπουν το πένθος τους σε θυμό προς τη Μαλαισιανή κυβέρνηση και να αρχίζουν να προετοιμάζουν τις κηδείες των δικών τους ανθρώπων.

    Το editorial αυτό, όπως σημειώνει η Daily Mail, προφανώς εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η Κίνα να ρίξει τους τόνους με τη Μαλαισία. Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι συγγενείς των επιβαινόντων της ΜΗ370 είχαν κριτικάρει έντονα τον τρόπο που η Μαλαισία διεξάγει την έρευνα, περιλαμβανομένης της απόφασης, πριν μια εβδομάδα, να τους ανακοινώσουν πως πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και ότι οι επιβάτες του σκοτώθηκαν. Μάλιστα, 30 μέλη οικογενειών συγγενών επιβαινόντων πήγαν χθες στην Κουάλα Λουμπούρ όπου και ύψωσαν πανό στο οποίο έγραφαν: «Δώστε μας τον δολοφόνο. Πείτε μας την αλήθεια. Δώστε τους συγγενείς μας πίσω».

    Ετσι, τώρα η China Daily προτρέπει τις οικογένειες των επιβαινόντων να σταματήσουν τους παραλογισμούς. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ευαίσθητες πληροφορίες δεν μπορούν να αποκαλυφθούν δημόσια», προσθέτει και συνεχίζει: «Αν και η Μαλαισία χειρίστηκε με αδεξιότητα το θέμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή είναι ίσως αυτό είναι το πιο παράξενο αεροπορικό δυστύχημα στην Ασία. Δεν θα πρέπει να κατηγορεί κανείς τις Μαλασιανές αρχές ότι κρύβει σκόπιμα πληροφορίες χωρίς να έχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία».

    Επίσης η China Daily προτρέπει τους συγγενείς των επιβαινόντων να αποδεχθούν το μαιραίο και να αρχίσουν να ετοιμάζονται για τις κηδείες των αγαπημένων τους. «Ολοι οι εμπλεκόμενοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνεχίσουν τις έρευνες για τα συντρίμμια, να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Μαλαισία για περισσότερες πληροφορίες και να αρχίσουν όλες τις προετοιμασίες για τις κηδείες. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε το θυμό να υπερισχύσει της λογικής», καταλήγει το editorial.


    iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ