• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

    Αμμόχωστος: Περιφορά του Επιταφίου τη Μ. Παρασκευή για πρώτη φορά από το 1974

    Για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή.
    Η απόφαση λήφθηκε από κοινού από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό και τον «δήμαρχο» της κατεχόμενης πόλης Οκτάι Καγιάλπ.


    Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Βασίλειος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική. «Μας χαροποιεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι γίνονται εντατικές προετοιμασίες για την ακολουθία, η οποία θα τελεστεί μετά από πολλές δεκαετίες. «Μάλιστα γίνονται διευθετήσεις για να καταστεί δυνατή και η λιτάνευση του Επιταφίου σε κάποιους δρόμους της εντός των τειχών Αμμοχώστου» είπε. Ο δήμαρχος, Αλέξης Γαλανός, δήλωσε ότι θα προσκληθούν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι και ξένοι πρέσβεις. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τέτοιες ενέργειες, διότι βοηθούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

     Υπάρχει βεβαίως ακόμη πολύς δρόμος αλλά είναι η πρώτη φορά μετά την εισβολή που γίνεται κάποια κίνηση από τη τουρκική πλευρά.

    Ο ναός του Αγίου Νικολάου δεν λειτουργούσε ακόμα και πριν το 1974 καθώς βρισκόταν εντός τουρκοκυπριακού θύλακα.

    briefingnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ