• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

    Έσκαβε στην πίσω αυλή και ανακάλυψε έναν... (photos)

    Οστά που ανήκουν σε Ινδιάνο, ο οποίος έζησε πριν τουλάχιστον 1000 χρόνια, ανακάλυψε ένας 14χρονος...
    στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που έσκαβε στην πίσω αυλή του σπιτιού του.
    Ο Ali Erturk ήθελε να φτιάξει μία λίμνη με πέστροφες (όπως ο κάθε ένας από εμάς άλλωστε!) στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Σολτ Λέικ, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, έπιασε… λαυράκι, ανακαλύπτοντας έναν αρχαίο σκελετό!
    «Όταν είδα ότι έμοιαζε με ανθρώπινο κρανίο, ανατρίχιασα. Πιστεύω πως υπάρχουν και άλλα οστά εδώ κοντά», ανέφερε.
    Ειδικοί από το τμήμα «Κληρονομιάς και Τεχνών» της Γιούτα επιβεβαίωσαν ότι τα οστά που ανακάλυψε ο μικρός (οι ίδιοι ξέθαψαν αργότερα όλο τον σκελετό), ανήκουν σε άτομο που έζησε πριν μια χιλιετία.
    «Άνθρωποι κατέλαβαν την κοιλάδα πριν 10.000 χρόνια. Συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιπτώσεις στις οποίες η πρόοδος τρέχει στο αρχαίο… παρελθόν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη «Salt Lake Tribune». Πλέον, μια ανθρωπολόγος του εγκληματολογικού θα εξετάσει τα οστά, προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φύλο και την πολιτιστική ταυτότητα του ατόμου στο οποίο ανήκει ο σκελετός, ενώ η έκθεση θα μεταβιβαστεί στο αρμόδιο τμήμα (αυτό ντε που ασχολείται τις φυλές των Ινδιάνων !), προκειμένου να προσδιοριστεί αν τα λείψανα πρέπει να δοθούν σε κάποια συγκεκριμένη φυλή ώστε να τα θάψει βάσει παραδοσιακού τελετουργικού!
    Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιοχή ανακαλύπτονται έξι παρόμοιοι σκελετοί το χρόνο! Σαν πολλά περίεργα δεν «μαζεύτηκαν» σε μία είδηση;



    newsbomb.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ