• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

    Με γιουχαϊσματα έφτασε η Τρόικα στο ΥΠΟΙΚ (ΦΩΤΟ και VIDEO)

    Περίπου 20 με 50 απολυμένες καθαρίστριες αποδοκίμασαν τους Τροϊκάνούς, οι οποίοι λίγο μετά τις 4 μ.μ. έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τις έχουν περικυκλώσει και μαζί με όλους αυτούς, οι δημοσιογράφοι και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος σε λίγο θα έχει το πρώτο ραντεβού με την τρόικα σε αυτή την τη φάση των διαπραγματεύσεων.
    Η διαπραγμάτευση που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα χρηματοδότηση άνω των 11 δισ. ευρώ γίνεται παράλληλα σε πολλά επίπεδα.



    Όπως φαίνεται από τα όσα συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό θα πέσουν στο τραπέζι οι αλλαγές στη βάση των προτάσεων του ΟΟΣΑ, αλλά και το θέμα του πλεονάσματος.


    Όπως και να 'χει σε ό,τι αφορά στο πλεόνασμα ως τις 10 Μαρτίου και το επόμενο eurogroup θα έχουμε μάθει την άποψη της τρόικας για το πόσο θα είναι το πλεόνασμα.

    Ωστόσο οι δανειστές επιμένουν, παρά τη συμφωνία, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βιαστεί να μοιράσει το πλεόνασμα και επίσης θα ζητήσει να έχει άποψη για το που θα δοθεί, ποια θα είναι η διαχείρισή του δηλαδή.

    Θα ακολουθήσει τρεις ώρες αργότερα συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς θα εξεταστεί το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που σχετίζεται με την επιμονή της τρόικας να εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που περιέχονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τις διαπραγματεύσεις. Γάλα και ψωμί επίσης θα πέσουν στο τραπέζι, ενώ πέραν αυτών, “αγκάθι” θεωρείται το ζήτημα με την αγορά ενέργειας και την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, όπως και το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ