• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

    "Τεστ του Θανάτου" δείχνει αν θα ζήσετε μέχρι το 2020!

    Θα θέλατε να μάθετε αν θα ζήσετε για να δείτε το ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας; Αν ναι, οι επιστήμονες μπορούν να διαπιστώσουν αν θα τα καταφέρετε.

    Πρόκειται για μια απλούστατη αιματολογική εξέταση που εντοπίζει ποια άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από σοβαρές ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια ή ο καρκίνος μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.


    Το «τεστ του θανάτου» είναι τόσο αποτελεσματικό που εντοπίζει ακόμη και τους φαινομενικά υγιείς ασθενείς που πρόκειται να πεθάνουν σύντομα.

    Οι Φιλανδοί και Εσθονοί ερευνητές που το δημιούργησαν ελπίζουν πως το τεστ θα αποκαλύπτει «κρυφές ασθένειες» που χρειάζονται άμεση θεραπεία. Έτσι, θα αντιμετωπίζονται έγκαιρα και θα σωθούν δεκάδες ζωές.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν αρχικά 17.000 αιματολογικά δείγματα ατόμων που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Στόχος τους ήταν αναζητήσουν 100 διαφορετικές χημικές ουσίες στο αίμα.

    Στη συνέχεια, παρακολούθησαν την υγεία των εθελοντών για αρκετά χρόνια και συνέκριναν τα αιματολογικά δείγματα όσων πέθαναν με αυτά των ατόμων που έζησαν.

    Κατέληξαν σε τέσσερα χημικά σήματα, δηλαδή τέσσερις βιολογικούς δείκτες, που προβλέπουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου μέσα στην επόμενη πενταετία.

    Και τα τέσσερα αυτά συστατικά υπάρχουν φυσιολογικά στο αίμα όμως τα επίπεδά τους είναι αυτά που καθορίζουν την κατάσταση της υγείας, αναφέρει η σχετική μελέτη στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό PLoS Medicine.

    Η αποτελεσματικότητα του τεστ ήταν ολοφάνερη ακόμη κι όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν σημαντικούς παράγοντες όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κατανάλωση αλκοόλ, η ηλικία, η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.

    Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας ήταν ότι οι τέσσερις βιολογικοί δείκτες φανερώνουν τον κίνδυνο θανάτου από πολλές διαφορετικές ασθένειες. Με άλλα λόγια, αποτελούν ένδειξη γενικότερης αδυναμίας του οργανισμού.

    .sahiel.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ