• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

    ΕΣΥ: Έρχονται τα απογευματινά χειρουργεία

    Τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων, προβλέπει πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας...


    Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ανακατανομή των κλινών με βάση τις ανάγκες, συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενόμενης από τους τομείς καθαριότητας και σίτισης των νοσοκομείων και η δημιουργία ενιαίου συντονιστή των διακομιδών στο ΕΣΥ που θα υπάγεται στο ΕΚΑΒ.

    Αναφερόμενος στο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους διοικητές των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς θα αποσυμφορηθούν τα πρωινά χειρουργεία.
    Εξάλλου, στο πλαίσιο δημιουργίας του ενιαίου συντονιστή διακομιδών, προβλέπεται οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων να τεθούν από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
    Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, κάθε περιστατικό που φεύγει από ένα νοσοκομείο θα χρεώνεται στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αποστολής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα νοσοκομεία «ΚΑΤ» και «Ευαγγελισμός», που δέχονται κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 50 περιστατικά το καθένα από νοσοκομεία της περιφέρειας.Ο υπουργός, μιλώντας προς τους διοικητές, τόνισε ότι μέλημά τους πρέπει να είναι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους, η παρακολούθηση της ροής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η διαφάνεια των διαγωνισμών, ενώ εξήρε το μέτρο της αξιολόγησης ως εργαλείο συνεχούς βελτίωσης των ιδίων αλλά και των υπηρεσιών υγείας. «Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της πορείας των νοσοκομείων μήνα-μήνα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


    newsit.gr


    gkourou.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ