• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

    Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0 Ο «αετός» δεν ήταν «δικέφαλος» στη Λισσαβόνα και τέλος Europa

    Λισσαβόνα, Πορτογαλία
    Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε το Europa League στη φάση των «32», ενώ οι Λουζιτανοί θα συνεχίσουν στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 68ο λεπτό, με τους Πορτογάλους να σκοράρουν όλα τα γκολ τους από εκείνο το σημείο και ύστερα, με τους Γκαϊτάν (70΄), Λίμα (78΄ πέναλτι) και Μάρκοβιτς (79΄).



    Για άλλη μια φορά, ο Στέφενς έδειξε να φοβάται περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε το παιχνίδι, ενώ και πάλι η επιμονή του Ολλανδού κόουτς στον Ολίσε αντί του Στοχ στην αρχική 11αδα δεν τον δικαίωσε. Σε κακή μέρα και οι Μαντούρο, Λούκας που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους.

    Σ' όλο το πρώτο ημίχρονο η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ο ΠΑΟΚ παρά τα λάθη του κρατήθηκε όρθιος χάρη στον πολύ καλό Γλύκο και παράλληλα έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Λούκας. Αυτό συνέβη στο 15΄ όταν ο Λούκας με κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Αρτούρ την έχασε προσωρινά αλλά την πρόλαβε πάνω στη γραμμή με δεύτερη προσπάθεια, με το βοηθό γραμμής να δείχνει σωστά πως η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

    Στο 33΄ η μεγάλη απόκρουση από τον Παναγιώτη Γλύκου σε σουτ φάουλ του Καρντόσο κράτησε το μηδέν για την εστία του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης. Oι γηπεδούχοι συνέχισαν την αγωνιστική τους υπεροχή και στο 39' πάλι ο Σάλβιο απείλησε από τα δεξιά, με τον μέσο της Μπενφίκα να σουτάρει και τον Γλύκο στη σωστή θέση να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 43' βολίδα του Καρντόσο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

    Στην επανάληψη ο Στέφενς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Στοχ και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ ανέβηκε με μια εξαιρετική ευκαιρία να χάνεται για τους Θεσσαλονικείς στο 53' όταν από κόρνερ του Λούκας και κεφαλιά του Κατσουράνη η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αρτούρ, με τον επερχόμενο Μαντούρο (αρνητικός πρωταγωνιστής και στην μοναδική φάση που θα μπορούσε να τον είχε... λυτρώσει) να μην προλαβαίνει μόλις να μπει στην πορεία της μπάλας.

    Η δραστηριότητα και η υπεροχή του ΠΑΟΚ διατηρήθηκε για περίπου ένα 20λεπτο, αλλά η Μπενφίκα ξαναπήρε στην συνέχεια την πρωτοβουλία και στο 68' με την αποβολή του Κατσουράνη (για τάκλιν ως τελευταίος αμυντικός, όμως, ο διεθνής άσος φαίνεται να έχει βρει και μπάλα) το σκηνικό άλλαξε. Στο επόμενο λεπτό, στη συνέχεια της ίδιας φάσης, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με απευθείας φάουλ του Γκαϊτάν, που σημάδεψε στη γωνία της εστίας του ΠΑΟΚ.

    Στο 77' ο Μαντούρο ολοκλήρωσε την τραγική του εμφάνιση αποκρούοντας τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και το πέναλτι αξιοποίησε ο Λίμα, ενώ αμέσως μετά (79΄) ο Μάρκοβιτς έφυγε μόνος απέναντι στον Γλύκο και σκόραρε το 3-0. 

    Η ελληνική ομάδα έχοντας χάσει την αυτοπεποίθησή της και την αγωνιστική της οργάνωση έδειχνε αδύναμη στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στην ανώτερη Μπενφίκα. Έτσι, η λήξη του αγώνα τη βρήκε με μια βαριά ήττα και συνακόλουθο αποκλεισμό, σε ένα παιχνίδι που δεν άφηνε πάντως και πολλά περιθώρια για την ελληνική ομάδα μετά την ήττα της Θεσσαλονίκης (0-1) στο πρώτο παιχνίδι.

    Διαιτητής: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία)

    Κίτρινες: Σίλβιο - Κίτσιου

    ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Περέιρα, Γκαράι, Λουιζάο, Σίλβιο, Γκαϊτάν, Αμορίμ, Γκόμες, Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς), Τζούρισιτς (78' Ροντρίγκο), Καρντόζο (60' Λίμα)

    ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Λούκας (74΄Βούκιτς), Ολίσε (46' Στοχ - 83' Νίνης), Αθανασιάδης

    sports.in

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ