• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

    ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ GM

    Όπως ο γενετικά τροποποιημένος σολομός, τα γενετικά τροποποιημένα μωρά , και οι καλλιέργειες ΓΤΟ, δεν είναι αρκετα για επιστημονική φαντασία, σύντομα οι φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις γενετικά τροποποιημένες καμήλες στα φαρμακευτικά είδη τους.Ναι, καλά διαβάσετε.....τις καμήλες.
    Σύμφωνα με την Δίκτυο Επιστήμης και Ανάπτυξης ,οι καμήλες θα χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το γενετικά τροποποιημένο γάλα, το οποίο θα υποβληθεί σε επεξεργασία για φθηνότερα φάρμακα. 
    Γενετικά Τροποποιημένοι Καμήλες για τα φαρμακευτικά προϊόντα γάλακτος GM.

    Τα φάρμακα από αυτές τις εργαστήριο-δημιουργημένες καμήλες θα περιλαμβάνουν ινσουλίνη και παράγοντες πήξης για την αιμοφιλία. Θα χρησιμοποιηθούν, τουλάχιστον αρχικά, στις άνυδρες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, από τις οποίες οι καμήλες προήλθαν αρχικά. Προφανώς, γί αυτό χρησιμοποιούνται  οι καμήλες αντί των βοοειδών, λόγω της ρύθμισής τους στα ακραία κλίματα. 

    Πώς είναι οι καμήλες που τροποποιούνται; Οι αρχικές εκθέσεις δεν είναι σαφείς. Οι επιστήμονες λένε, εντούτοις, ότι τα κύτταρα καμηλών θα τροποποιηθούν με «ξένο DNA» και θα εμφυτευθούν έπειτα στις ώριμες καμήλες ως έμβρυα. Η ομάδα σχεδιάζει να μεταμοσχεύσει τα έμβρυα στις παρένθετες μητέρες το έτος αυτό.
     

    Το ποσοστό γέννησης για τα κλωνοποιημένα έμβρυα είναι μόνο 5%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 κλωνοποιημένα έμβρυα που εμφυτεύονται, μόνο πέντε έρχονται εις πέρας και παραδίδονται. «Το ποσοστό γίνεται ακόμα μικρότερο όταν χρησιμοποιούνται διαγονιδιακά κύτταρα», δήλωσε ο Nisar Wani, επικεφαλής της Αναπαραγωγικής Βιολογίας στο Κέντρο Αναπαραγωγής καμηλών του Ντουμπάι.
     

    Η περίοδος κύησης για μια καμήλα είναι περίπου 13 με 14 μήνες. Έτσι, το "καλύτερο" σενάριο, οι πρώτες γενετικά τροποποιημένες καμήλες δεν θα γεννηθουν μέχρι τις αρχές του 2014. Τότε ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει για την παραγωγή γάλακτος και τα φάρμακα που πρέπει να αναπτυχθούν, ωθώνταςτα πραγματικά απο την καμήλα-παραγόμενα GM φαρμακευτικά είδη πίσω άλλο ένα έτος. Ακόμα και η σκέψη της εν λόγω είδους «προόδου» στις εργασίες είναι τρομακτική.
     

    Σε ποιο σημείο η επιστήμη διασχίζει μια ηθική γραμμή; 
     
    Έχουμε καθορίσει ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα;
     
    Πώς θα μπορούσαν γενετικά να τροποποιήσουν τα ζώα, και έπειτα να μετατρέψουν εκείνα τα ζώα σε φάρμακα;
     

    atheatignosi
    katohika.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ