• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

    Κόλαση φωτιάς στο Ρέθυμνο


    Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν ακόμα μάχη με τις φλόγες

    Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που καίει μεγάλη έκταση στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αυξήσει τις επίγειες δυνάμεις της με 25 πυροσβεστικά οχήματα, 52 πυροσβέστες, 36 πυροσβέστες μέλη πεζοπόρων τμημάτων, τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη βάση της Ελευσίνας τύπου Κάναντερ.

    Η φωτιά έφτασε στην περιοχή Σαχτούρια στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου, κατακαίοντας την περιοχή την οποία στις 14 Ιουλίου οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να διασώσουν από την τότε πυρκαγιά.

    Η έκταση που έχει αποτεφρωθεί είναι τεράστια και ανάμεσα στις απώλειες βρίσκεται και μεγάλο τμήμα του δάσους που υπάρχει στην περιφέρεια του Κεντροχωρίου.

    Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να τιθασευτούν τα μέτωπα είναι τεράστιες ενώ μεγάλη βοήθεια στις πυροσβεστικές δυνάμεις δίδουν οι εθελοντές, κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται, όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου και ενισχύσεις από τους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

    Σχετικά με το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, η φωτιά πέρασε και κατευθύνεται προς το χωριό Ορνέ, το οποίο έπειτα από απόφαση των αρμοδίων εκκενώθηκε και οι 20 κάτοικοι του έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

    Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης δήλωσε πως τελικά, το σπίτι στην Άνω Κρύα Βρύση που αρχικά είχα αναφερθεί ότι κάηκε σώθηκε από τις ρίψεις νερού από αέρος. 

    Αυτή την ώρα ο αέρας που φυσάει είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κοντά στα 5 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης και βοηθάει τις όποιες αναζωπυρώσεις.

    Τέλος, οι πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πορεία ενός μετώπου που κατευθύνεται προς τις Μέλαμπες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ