• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

    Αρχίσαμε πάλι τα ίδια: Στον αέρα η 6η δόση!!!




    Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι έκανε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προ εβδομάδος.

    Ο λόγος; Συμφωνήθηκε όλα να περνούν από τα χέρια του προσωρινού μηχανισμού στήριξης, του EFSF. Το πρόβλημα είναι στο ότι αυτός ο μηχανισμός δεν είναι έτοιμος να πράξει τα συμφωνηθέντα! Έτσι, η 6η δόση φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα (εμείς ακόμα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για την 5η δόση που όπως μάθαμε από ανεπίσημες πηγές, εκταμιεύθηκε(;) κακήν κακώς και όλα τα λεφτά πήγαν για δάνεια και τόκους και φυσικά όχι σε μισθούς και συντάξεις).

    Το ΔΝΤ αρχίζει και αντιδρά για τις δόσεις προς την Ελλάδα και ο EFSF είναι σε νηπιακό στάδιο για την 6η που είναι στην ουσία η 1η του νέου δανείου, αλλά Ιταλία και Ισπανία αρχίζουν και αντιστέκονται σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού δανείζονται με ακριβότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζουν σε εμάς.

    Έτσι, τα σενάρια – λύσεις είναι δύο: εισαγωγή της Κίνας στην αγορά ελληνικών ομολόγων (κάτι το οποίο είχε αρνηθεί κατηγορηματικά η κυβέρνηση πριν από την πρώτη δανειακή σύμβαση όπως το έχουμε ξαναγράψει) ή να τρέξει ξανά στους τοκογλύφους με “κωδική ονομασία” Γερμανία, Γαλλία. Ίσως και Ολλανδία.

    Κατά τ’ άλλα ο Παπανδρέου και τα στελέχη του βγήκαν να πανηγυρίσουν την λύση(;) της Ευρώπης, προκειμένου να φανεί ως σωτηρία για να μπορέσουν και οι “κακόμοιροι” βουλευτές και Υπουργοί να πάνε σε καμία παραλία χωρίς να φάνε γιούχα από πολίτες.

    Φευ όμως! Ο Σεπτέμβρης κοντοζυγώνει και να δούμε τι θα γίνει όταν πουν στον κόσμο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα γιατί η υλοποίηση της “απόφασης – σωτηρίας” θα αργήσει και η 6η δόση είναι στον αέρα!

    Γι’ αυτο ακριβώς την Παρασκευή είχαμε έκτακτη σύσκεψη Βενιζέλου – τρόικα, η οποία και ζητά μια αποκρατικοποίηση τουλάχιστον μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

    Επειδή ο αριθμός των δόσεων ξεκινά απο το 1, θα αρχίσουμε να κάνουμε copy paste τους παλαιότερους τίτλους για τις δόσεις αφού και όλες οι επόμενες μέχρι να τις πάρουμε θα μας λένε ότι είναι στον αέρα.



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ