• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

    Μετά τα μπάνια του λαού το κρύο «ντους» της Εφορίας


    Σε νέα «χαράτσια» προχωράει η Εφορία μετά το τέλος των διακοπών. Ημερησίως αναμένεται να αποστέλλονται περίπου 150.000 ειδοποιητήρια για 5 εκατ. πολίτες που θα πρέπει να πληρώσουν.

    Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές για πολυτελή οχήματα, σκάφη και πισίνες είναι μόνο ορισμένα από τους λογαριασμούς που θα αποστείλουν οι εφορίες σε περίπου 5 εκατ. πολίτες με στόχο την μείωση της «μαύρης» τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού.


    Ειδική εισφορά αλληλεγγύης
    Από φέτος και μέχρι το 2015 όλοι οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα από 12.0001 ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν από 1% έως 4% για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Η πληρωμή γίνεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις που κάθε μια δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Τα σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

    Τέλος επιτηδεύματος
    Το «χαράτσι» αφορά περίπου 1 εκατ. επιτηδευματίες και για φέτος θα είναι 300 ευρώ. Από του χρόνου αυξάνει στα 400 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 ευρώ σε μεγαλύτερες πόλεις. Τα σχετικά σημειώματα αναμένεται να σταλούν στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου -15 Οκτωβρίου.

    Χαράτσι «πολυτελείας»
    Οι ιδιοκτήτες πολυτελών οχημάτων πάνω από 2.000 κ.ε. πισινών, σκαφών κλπ θα κληθούν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες ύψους 5%. Τα σχετικά σημειώματα αναμένονται έως το τέλος Οκτωβρίου.

    «Τσουχτερά» τέλη
    Τα νέα τέλη κυκλοφορίας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 13% και το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εξετάσει τα κριτήρια εισοδήματος αλλά και την παλαιότητα του οχήματος πριν την επιβολή τους. Τα ειδοποιητήρια της εφορίας αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου. 



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ