• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

    Πάμε σινεμά; Ο Ηρακλής, η σέξι Ιρίνα και το ποπ κορν

    Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ανοίγει σήμερα με ταινίες όπως ο «Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι», «Το Κόλπο της Ζωής μας», «Κάποτε στη Νέα Υόρκη», «Σε λάθος χρόνο», και «Το καλοκαίρι της ζωής μας».
    Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι (Hercules: The Thracian Wars)
    Του Μπρετ Ράτνερν. Διάρκεια: 120'. Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Ίαν ΜακΣέιν, Τζον Χερτ, Ρούφους Σιούελ, Τζόζεφ Φάινς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ιρίνα Σάικ
    Μετά τους επίπονους δώδεκα άθλους και την απώλεια της οικογένειάς του ο ημίθεος Ηρακλής γίνεται μισθοφόρος και βρίσκει παρηγοριά στις αιματηρές μάχες. Ο τεραστίων διαστάσεων ήρωας και οι πέντε άξιοι σύντροφοί προσλαμβάνονται από το βασιλιά της Θράκης και την κόρη του, προκειμένου να εκπαιδεύσουν το στρατό τους και να τον μεταμορφώσουν σε μηχανή πολέμου, ενάντια στο Ρήσο που επιβουλεύεται το θρόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως ή μήπως οι ήρωες έπεσαν θέμα σκευωρίας;
    Με ποπ κορν και αναψυκτικά περνάει η ώρα με τον «απίστευτο Herc» (κατά τον «απίστευτο Hulk»), όπου ο μυθικός ήρωας με ξίφος, σανδάλια και λεοντή στους τρισδιάστατους ώμους του, ελάχιστα απέχει από τον «Conan τον Βάρβαρo». Στο ύφος του ομώνυμου graphic novel του Στιβ Μουρ, παραδίδεται μια επική περιπέτεια με χορταστικές σκηνές αιματηρών μαχών, πολλούς φόνους, προδοσία και συγκινητικές στιγμές αυτοθυσίας. Καλή χώνεψη.


    lovePunchΤο Κόλπο της Ζωής μας (Love Punch)
    Του Τζόελ Χόπκινς. Διάρκεια: 94'. Με τους Έμμα Τόμσον, Πιρς Μπρόσναν, Τάπενς Μίντλετον
    Tα μελλοντικά πλάνα ενός διαζευγμένου μεσήλικα, για μία ξέγνοιαστη ζωή ως συνταξιούχος, διακόπτονται απότομα όταν ανακαλύπτει ότι η εταιρία του, την οποία πούλησε, έχει πτωχεύσει, και οι συντάξεις του ίδιου καθώς και των πρώην υπαλλήλων του έχουν εξαφανιστεί. Αποφασίζει τότε να στρατολογήσει την πρώην σύζυγό του και μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι κατευθύνονται στην Γαλλία για να ξεσκεπάσουν τον απατεώνα επιχειρηματία που ευθύνεται για την κλοπή των χρημάτων. Πριν ακόμη το καταλάβουν θα μπλεχτούν σε κυνηγητά, ίντριγκες, κλοπές κοσμημάτων, διατρέχοντας πάντα τον «κίνδυνο» να αναθερμάνουν τη σχέση τους!
    Αδέξια, άτολμη, προβλέψιμη, ρομαντική κομεντί , όπου το γοητευτικό καστ και η χημεία των δυο πρωταγωνιστών σώζει τα προσχήματα πριν σώσει τις συντάξεις τους. Με κάμποσο Παρίσι και στη συνέχεια κάτι απο Κάννες και τα περίχωρά της, περνάει πάντως η ώρα

    immigrantΚάποτε στη Νέα Υόρκη (The Immigrant)
    Του Τζέιμς Γκρέι. Διάρκεια: 117'. Με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ
    Δυο αδελφές εγκαταλείπουν την Πολωνία του 1921 για μια καινούρια αρχή κι ένα καλύτερο μέλλον στη Νέα Υόρκη. Κατά την άφιξη τους στο Έλις Άιλαντ όμως, οι γιατροί ανακαλύπτουν πως η μια είναι βαριά άρρωστη και πρέπει να αποχωριστεί το αμερικανικό όνειρο μπαίνοντας σε καραντίνα. Η άλλη φτάνει απελπισμένη στο Μανχάταν, και γίνεται εύκολο θήραμα ενός γοητευτικού αλλά κακόβουλου άντρα, που θα την αναγκάσει να εκπορνευτεί. Η άφιξη ενός εντυπωσιακού μάγου, θα τη βοηθήσει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
    Μελοδραματική ταινία γύρω από τη μετανάστευση στις αρχές του προηγούμενου αιώνα Αν και περισσεύει η φλυαρία γύρω από τις έννοιες της αμαρτίας και της συγχώρεσης η ταινία παλεύει αξιοπρεπώς να μην γίνει μια ντεμοντέ σαπουνόπερα με θέμα μια άμοιρη κορασίδα, στο έλεος αδίστακτων ανδρών που θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Φροντισμένη εικαστικά και μελετημένη ιστορικά επικεντρώνεται στη γυναίκα-θύμα που αγωνίζεται να διατηρήσει την ηθική και την αξιοπρέπειά της σε απελπιστικές καταστάσεις. Δεν ενθουσιάζει αλλά και δεν απογοητεύει.

    lockeΣε Λάθος Χρόνο (Locke)
    Του Στίβεν Νάιτ. Διάρκεια: 85'. Με τους Τομ Χάρντι, Ρουθ Γουίλσον, Άντριου Σκοτ, Τομ Χόλαντ, Ολίβια Κόλμαν, Μπιλ Μίλνερ, Μπεν Ντάνιελς
    Ένας απλός άνθρωπος, παντρεμένος με δύο παιδιά κι επιβλέπων μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρία θα αναγκαστεί -για κάτι που έκανε λίγους μήνες νωρίτερα- να πάρει σε ένα βράδυ αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή του και των ανθρώπων που αγαπά, για πάντα. Ταυτόχρονα απειλείται κι ένα έργο που έχει αναλάβει. Στην προσπάθεια του να κάνει το σωστό και να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του θα ρισκάρει τα πάντα: τη δουλειά του, τη φήμη του, την οικογένεια του, τη ζωή που πάλεψε τόσο σκληρά να χτίσει.
    Απλή στη σύλληψη, περίπλοκη στην λεπτομέρεια, άψογη στη τεχνική και συναρπαστική στη κλιμακούμενη αγωνία. Ένας άνθρωπος, ένα αυτοκίνητο, μια hands-free συσκευή κατά τη διάρκεια μιας απόλυτα καθηλωτικής βόλτας στο δρόμο συνοψίζουν μια μινμαλιστική κλειστοφοβική εμπειρία που μετατρέπεται σε ένα πλούσιο συναισθηματικό έπος. Εκεί όπου υφαίνεται μια αφήγηση που περιλαμβάνει τις επιλογές και τις συνέπειες, τις αποφάσεις και τις παρακάμψεις, το σωστό και το λάθος, την αδυναμία και τη δύναμη. Η πρωτοτυπία έγκειται στην έμπνευση του σκηνοθέτη να εμφανίσει μόνο έναν «φανερό» χαρακτήρα, ενώ όλοι υπόλοιποι αφανείς χαρακτήρες ακούγονται μονάχα, μέσω τηλεφώνου. Έξοχο.
    avisΤο καλοκαίρι της ζωής μας (Avis De Mistral)
    Του Ρος Μπος. Διάρκεια: 105'. Με τους Ζαν Ρενό, Άννα Γκαλιένα, Κλοέ Ζουανέ, Ουγκό Ντεσιέ, Τομ Λέμπ
    Κατά τη διάρκεια μιας ταραγμένης καλοκαιρινής σεζόν δυο εντελώς διαφορετικές γενιές αναμένεται να αλλάξουν η μία την άλλη. Τρία αδέλφια εκ των οποίων ο πανέξυπνος μικρότερος έχει γεννηθεί με κώφωση, είναι καταδικασμένα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα ερημικό χωριό της Προβηγκίας μαζί με τη γιαγιά και τον ξεροκέφαλο παππού τους, έναν ελαιοπαραγωγό που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν, λόγω μιας οικογενειακής παρεξήγησης. Για τα παιδιά δεν είναι οι διακοπές που ονειρεύονται, ιδίως όταν πριν ξεκινήσουν ο πατέρας τους ανακοινώνει πως φεύγει από το σπίτι. Όταν φθάνουν στο χωρίο μέσα στις πρώτες 24 ώρες ξεσπάει πόλεμος ανάμεσα σε παππού και εγγόνια, τα οποία θεωρούν ότι ο αδικαιολόγητα νευρικός παππούς τους έχει εμμονή με τον έλεγχο.
    Ένα ποτ πουρί αποθεωτικών κλισέ και οικογενειακών συναισθημάτων που μετατρέπει το Γαλλικό νότο σε ένα ελκτικό θεματικό πάρκο με νοσταλγικούς επαρχιακούς χορούς, άφθονη κατανάλωση σανγκρία και περiστασιακές ταυρομαχίες. Όλα αυτά ενόσω ο εποχιακός μαΐστρος- mistral- ζωντανεύει αναμνήσεις του ψυχαναγκαστικού παππού που στα νιάτα του ήταν ένας Γαλάτης χίπις που ξέρει από χάσματα γενεών αλλά και από ειρηνική συνύπαρξη. Διασκεδαστικά δροσερό.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ