• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

    ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ - ASSASIN`S CREED : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ {ΒΙΝΤΕΟ}

    Στην εποχή που ζούμε , πολλές σειρές και ταινίες αναφέρουν είτε έμμεσα είτε άμεσα πολλά στοιχεία για την πραγματική ιστορία του κόσμου , ώστε ο κόσμος να είναι προετοιμασμένος καθώς ακόμα και αν δεν παραδέχεται και χλευάζει τα όσα συμβαίνουν πίσω από την κουρτίνα , θα έχει μέσα στο υποσυνείδητό του , την αλήθεια.


    Φροντίζουν μάλιστα τα λαμόγια να περάσουν την ύπαρξή τους ως κάτι το φυσικό και το λογικό βάζοντας τα διάφορα γένη τους μέσα σε παιδικές σειρές κάτι που τους ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό , ώστε τα παιδιά να συγκρατούν την εικόνα τους και όταν παρουσιαστούν στον κόσμο κατά την μεγάλη επιστροφή τους που τόσο ονειρεύονται να είναι έτοιμος ο κόσμος για να κυριαρχήσουν εκ νέου πάνω σε αυτόν.

    Τον τελευταίο καιρό όμως , ασχολούνται ιδιαίτερα όχι μόνο με όλα αυτά , αλλά και με το τεχνολογικό κομμάτι που αφορά τον κόσμο του Gaming , των βιντεοπαιχνιδιών δηλαδή καθώς αυτός ο τομέας βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη καθώς εταιρίες ξοδεύουν τεράστια ποσά πάνω σε αυτόν.

    Μέσα στο gaming λοιπόν τα λαμόγια επέλεξαν να δείξουν στον κόσμο και κάποια από τα σχέδιά τους αλλά μεταξύ άλλων την ύπαρξη τους , όπως και των Ελοχίμ , των Αδελφοτήτων του σκότους αλλά και άλλων θεμάτων που έγιναν γνωστά μέσα από την σειρά βιβλίων του Δημοσθένη Λιακόπουλου , Γιατί και πως Ζούν Ανάμεσά μας.

    Τα παιχνίδια που αναφέρονται σε αυτά τα ζητήματα είναι πάρα πολλά και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αρκετά όμως έκρινα σωστό να αναφερθώ στην σειρά παιχνιδιών με το όνομα Assasin`s Creed.

    H ιστορία αυτού του παιχνιδιού είναι αρκετά πολύπλοκη λόγων των αρκετών παιχνιδιών που έχουν βγει , αλλά ας πούμε λίγα πράγματα πάνω σε αυτήν .

    Aυτή η σειρά παιχνιδιών ουσιαστικά στηρίζεται στο ότι μέσα στο DNA μας υπάρχουν μέσα οι ζωές των προγόνων μας.

    Έτσι μια εταιρία που ελέγχει τον κόσμο πίσω από το παρασκήνιο και έχει αρκετές ομοιότητες με την Μητρική Εταιρία , δηλαδή την εταιρία του Αντιχρίστου που θα ελέγχει τους πάντες ,  έχει εφεύρει μια ειδική συσκευή που σου επιτρέπει να ζεις την ζωή του προγόνου σου.

    Αυτή η εταιρία διοικείται από τους Ναίτες και αντίπαλοι τους είναι οι Ασσασίνοι που είναι οι καλοί της υπόθεσης και αυτή η διαμάχη κρατά χιλιάδες χρόνια και ψάχνουν κάποια αντικείμενα που είναι απομεινάρια υπερτεχνολογίας κάποιων υπερφυσικών όντων.

    Όποιος παρακολουθήσει λοιπόν την ιστορία του παιχνιδιού αυτών θα δει ότι είναι ουσιαστικά σαν να βλέπει αναφορές από τα Γιατί και Πως κάτι που αποδεικνύει το ότι οι Νεφελίμ περνάνε τα σχέδια τους και τα δείχνουν στον κόσμο μέσα από τα παιχνίδια.

    Ας δούμε όμως λίγα πράγματα για τους Ναίτες και τους Ασσασίνους.

    Οι Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες (αγγλικά: Templars) γνωστοί και ως Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα (λατινικά: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici) αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα στρατιωτικά τάγματα στην ιστορία.

    Το τάγμα αυτό ιδρύθηκε στον απόηχο της Α' Σταυροφορίας, το 1118 μ.Χ με σκοπό να βοηθήσει το χριστιανικό νεοϊδρυθέν Βασίλειο της Ιερουσαλήμ να διατηρηθεί ενάντια των μουσουλμάνων γειτόνων του και να εξασφαλίσει την ασφαλή και ελεύθερη προσέλευση του μεγάλου αριθμού των Ευρωπαίων προσκυνητών που συνέρρεαν στην Ιερουσαλήμ, μετά την κατάκτησή της από τους Σταυροφόρους. Το όνομά τους παραπέμπει στο ιστορικό αρχηγείο τους που βρίσκεται σε ένα τμήμα του Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, περιοχή που ονομαζόταν Templum Salomonis. Η ονομασία αυτή πιθανολογείται ότι προέρχεται από το γεγονός ότι στο Όρος του Ναού βρισκόταν ο περίφημος Ναός του Σολομώντα που χτίστηκε περίπου το 950 π.Χ. και που αργότερα καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές. Το τμήμα αυτό οι Ιππότες του Ναού μετονόμασαν σε Templum Domini, δηλαδή «Ναό του Θεού».

    Οι Ναΐτες ήταν οργανωμένοι σαν μοναστικό τάγμα, ακολουθώντας έναν Κανόνα που έφτιαξε γι' αυτούς ο Άγιος Βερνάρδος του Κλερβώ (Saint Bernard de Clairvaux). Το τάγμα διέθετε υψηλές διασυνδέσεις και γρήγορα εξελίχθηκε σε βασικό υποκινητή της διεθνούς πολιτικής την εποχή των Σταυροφοριών. Εγκαίρως, οι Ναΐτες προικίστηκαν με πολλές και εξαιρετικά ευνοϊκές γι' αυτούς Παπικές Βούλες (όπως η Omne Datum Optimum) που μεταξύ άλλων τους επέτρεπαν να επιβάλλουν φόρους και να εισπράττουν το φόρο της δεκάτης στις περιοχές που βρίσκονταν υπό τον άμεσο έλεγχό τους. Όλα αυτά τους βοήθησαν ώστε να επιτύχουν μία γρήγορη ενίσχυση της κοσμικής εξουσίας τους.

    Κάθε χώρα είχε ένα Μάγιστρο (Magister) του τάγματος και όλες οι χώρες ελέγχονταν από τον Μεγάλο Μάγιστρο (Grand Magister). Το αξίωμα του Μεγάλου Μαγίστρου ήταν ισόβιο και τα βασικά του καθήκοντα ήταν να επιβλέπει τις δραστηριότητες του τάγματος στην Ανατολή και τις οικονομικές κτήσεις του τάγματος στη Δύση.

    Υπήρχαν 4 κατηγορίες (μεραρχίες) αδελφών του Τάγματος:

    Οι Ιππότες , που είχαν εξοπλισμό βαρέος ιππικού.

    Οι Υπαξιωματικοί (Sergentes), που είχαν εξοπλισμό ελαφρού ιππικού και προέρχονταν από κατώτερη κοινωνική τάξη σε σχέση με τους ιππότες.

    Οι Κτηματίες, που διαχειρίζονταν την περιουσία του τάγματος. Επίσης, υπήρχαν και οι frères de métiers οι οποίοι εκτελούσαν χειρωνακτικές εργασίες.

    Οι Ιερείς-Στρατιωτικοί (Chaplains), που ήταν χειροτονημένοι ιερείς για να καλύπτουν τις πνευματικές ανάγκες του τάγματος.

    Κάθε ιππότης είχε στη διάθεσή του περίπου 10 άτομα σε θέσεις υποστήριξης. Κάποιοι αδελφοί του τάγματος ήταν αποκλειστικά αφοσιωμένοι στις τραπεζικές δραστηριότητες, αφού συχνά το τάγμα διαχειριζόταν πολύτιμα αγαθά από τους συμμετέχοντες στις Σταυροφορίες.

    Ουσιαστικά επρόκειτο για λέσχη υποταγμένη στην Λευκή Αδελφότητα.

    Οι Ασασίνοι τώρα , υπήρξαν στρατιωτικο-θρησκευτικό τάγμα Νιζαριτών Ισμαηλιτών με διάρκεια ύπαρξης περίπου από το 1092 μέχρι το 1265. 

    Κύρια προπύργιά τους υπήρχαν στην Περσία και τη Συρία, ενώ ήταν κύριοι εχθροί των Σουνιτών ηγεμόνων, τους οποίους θεωρούσαν εχθρούς χειρότερους και από τους χριστιανούς Σταυροφόρους.

    Μιλάμε για οργάνωση της Μαύρης Αδελφότητας και όπως καταλαβαίνετε ήταν λογικό και είναι να βρισκόταν σε σύγκρουση με τους Ναίτες της Λευκής.

    Η σειρά Assasin`s Creed είναι συνέχειες εξαιρετικών αναμφίβολα βιντεοπαιχνιδιών που πέρα από την κουρτίνα και την αλήθεια που έχουν μέσα τους , δείχνουν σε το δυνατόν πιστή αναπαράσταση , γεγονότα που συνέβησαν , στις Σταυροφορίες , στην Αναγέννηση , στην Αμερικανική Επανάσταση και σε άλλες περιόδους της ιστορίας.

    Μάλιστα το επερχομένο  που βγαίνει τώρα τον Οκτώμβριο είναι στην Γαλλική Επανάσταση και παρουσιάζει πως οι Ναίτες δημιουργούσαν επαναστάσεις για να ελέγξουν τον κόσμο και την διαμάχη τους εκείνη την περίοδο με τους Ασσασίνους.

    Κάτι που ξέρουμε ότι έκανε στην πραγματικότητα η Λευκή Αδελφότητα , δημιουργώντας επαναστάσεις για να πάρει την εξουσία από την Μαύρη.

    Τελειώνοντας το άρθρο , με αφορμή την κυκλοφορία του Assasin`s Creed Unity τον Οκτώβριο , οι καλύτεροι Γάλλοι παρκουρίστες φανατικοί θαυμαστές των παιχνιδιών δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο στο οποίο ντυμένοι με ρούχα των ηρώων του παιχνιδιού , χρησιμοποιούν τις εξαιρετικές τους ικανότητες για ένα φανταστικό αποτέλεσμα δείχνοντας πως ο ορισμός των βιντεοπαιχνιδιών με την πραγματικότητα γίνονται ένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

    Καλή σας απόλαυση !!!!!!

    Δείτε το βίντεο

    atheatignosi

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ