• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

    Καταγγελία πως το «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε χρήματα από ανασφάλιστους γονείς


    Οι γονείς δανείστηκαν για να πάρει εξιτήριο το παιδί τους

    Ιστορίες καθημερινής τρέλας και κρατικής αναλγησίας στην Ελλάδα των μνημονίων. Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ζητά από ανασφάλιστους γονείς το ποσό των 12.300 ευρώ για τη νοσηλεία του μωρού τους για δυο μήνες στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών. 


    Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης, ότι ο πατέρας χρειάστηκε να δανειστεί χρήματα και να μαζέψει 900 ευρώ, προκειμένου να τα δώσει στο νοσοκομείο ως προκαταβολή και να πάρει το βρέφος εξιτήριο. 

    Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στον «Ριζοσπάστη». Όπως καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού «για να βγει το μωρό από το νοσοκομείο έπρεπε να πληρώσουμε ένα σημαντικό ποσό. Χτύπησα πόρτες, δανείστηκα, κατάφερα να μαζέψω 900 ευρώ κι έτσι πήραμε εξιτήριο. Οι γιατροί μάς είπαν πως θα χρειαστεί να ξαναπάμε αργότερα για να κάνει το παιδί κάποιες εξετάσεις.

    Στο λογιστήριο είπαν πως για να γίνουν οι εξετάσεις, θα πρέπει να έχω στο χέρι και το υπόλοιπο ποσό. Τους εξήγησα πως αυτό είναι αδύνατο. Πώς να βρω τόσα λεφτά; Είμαι οικοδόμος και δουλεύω μεροκάματα εδώ κι εκεί, μια φορά στο τόσο. Η γυναίκα μου πριν μείνει έγκυος, είχε αρρωστήσει με καρκίνο και της έκοψαν το πόδι. Ο,τι είχαμε, τα δώσαμε τότε για εξετάσεις, χειρουργεία, θεραπείες κ.λπ.».

    Σύμφωνα με το μπιλιετάκι του νοσοκομείου, οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 7 Μάρτη 2016 μηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ. Αν δεν συμβεί αυτό, όπως λέει ο ανασφάλιστος πατέρας θα μπλέξει.

    «Το χρέος θα πάει στην εφορία, μπορεί να μπω μέχρι και φυλακή! Η πρώτη δόση ήταν για τις 7 Ιούνη, η δεύτερη για 7 Ιούλη και δεν τις πλήρωσα. Αφού δεν έχω, τι να κάνω;».

    Οι γονείς, φοβούνται ότι το μωρό δεν θα γίνει δεκτό τον Αύγουστο, για την προγραμματισμένη επανεξέταση του, αν δεν καταβάλουν τις τρεις δόσεις.

    Αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Ζωγράφου, θα πραγματοποιήσουν νέα διαμαρτυρία στο νοσοκομείο με αίτημα τη διαγραφή του χρέους της οικογένειας, καθώς και να πραγματοποιηθεί κανονικά η εξέταση του μωρού τον Αύγουστο.


    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ