• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

    Έξι ιστορίες απόλυτης... αποτυχίας: Το λόττο τους έκανε πλούσιους, η αλαζονεία τους άφησε ταπί

    Τα χρήματα δεν είναι πάντα η απάντηση σε όλα μας τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, κάποιες φορές τα λεφτά δημιουργούν ακόμα περισσότερα. Φαινόμενο ανησυχητικά συχνό στους ανθρώπους που τους χαμογέλασε πρόσκαιρα η τύχη και κέρδισαν το λόττο. Και λέμε πρόσκαιρα, γιατί, όπως θα δείτε, στο τέλος πολλοί εξ αυτών κατέληξαν με ακόμα λιγότερα χρήματα ή και τελείως... άφραγκοι. Οι λόγοι πολλοί και απολύτως λογικοφανείς.
    Για παράδειγμα, το να βρεθεί κανείς ξαφνικά με πολλά χρήματα δεν τον καθιστά αυτομάτως και άσσο στην ορθή οικονομική διαχείριση. Πολύ συχνά η ανέλπιστη δύναμη που αποκτά κανείς τον κάνει επικίνδυνο για τους άλλους ή ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να νομίζει κανείς ότι τα χρήματα που κέρδισε είναι ανεξάντλητα – κάτι που πολύ απέχει από την πραγματικότητα, κυρίως σε κάποιες χώρες που η φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια και λαχεία είναι πολύ σκληρή.
    Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις νικητών που εξακολουθούν να παραμένουν σεμνοί και ταπεινοί ακόμα και μετά την εύνοια της τύχης. Απτό παράδειγμα, ένας κάτοικος της Ουάσινγκτον, ο Tyrone Curry που αποφάσισε να κρατήσει την παλιά του δουλειά ως επιστάτης σε σχολείο, ακόμα και αφού κέρδισε με τζάκποτ 3,4 εκατ. δολάρια. Μέρος των χρημάτων που κέρδισε τα ξόδεψε για να αγοράσει ένα καινούργιο φορτηγάκι για τη δουλειά του και για την αποπληρωμή των χρεών του, αλλά κατά τα άλλα παρέμεινε ο ίδιος.
    Η μεγάλη πλειοψηφία όμως, επιδίδεται σε εξωφρενικές πολυτέλειες με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα. Οι ακόλουθες περιπτώσεις ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
    - Callie Rogers
    Στα 16 της ήταν το νεαρότερο άτομο που κέρδιζε ποτέ σε λοταρία στην Αγγλία. Κέρδισε 1,9 εκατ. στερλίνες το 2003. Άρχισε να κάνει πλαστικές επεμβάσεις, ενώ ξόδευε αλόγιστα σε ξέφρενα πάρτι και ναρκωτικά. Κάποια στιγμή έφτασε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία. Τώρα, στα 26 της δηλώνει πολύ πιο ευτυχισμένη και σπουδάζει βρεφονηπιοκόμος, ωστόσο από το τεράστιο εκείνο ποσό, έχει δεν έχει 2.000 στερλίνες.
    -Lou Eisenberg
    Όταν ο Lou Eisenberg κέρδιζε το 1981, 5 εκατ. δολάρια γινόταν ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα κέρδη από λόττο στην ιστορία. Κι από εκεί που κέρδιζε 250 δολ. την εβδομάδα, εν μια νυχτί έγινε πολυεκατομμυριούχος. Σήμερα, βγάζει πάλι 250 δολ. την εβδομάδα από τη σύνταξή του. Ζει σε τροχόσπιτο. Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά; Ξόδεψε μεν πολλά κι ο ίδιος, αλλά το πολύ "χαρτί" του το απομύζησε μια σειρά αποτυχημένων γάμων και επιτυχημένων - για τις αντιδίκους φυσικά- διαζυγίων.
    - Lara and Robert Griffith
    Φαίνεται πως από τη μέρα που κέρδισε 1,8 εκατ. στερλίνες, όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά για το συγκεκριμένο ζευγάρι. Και δεν δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος μόνο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά και στο γάμο τους. Αγόρασαν ένα φανταχτερό σπίτι, το οποίο όμως κατέληξε στις φλόγες. Η Lara δεν σταματούσε να παίρνει πανάκριβες επώνυμες τσάντες και ο Robert έγινε κάτοχος μιας αστραφτερής Porsche, η οποία μια μέρα απλά "έκανε φτερά", όπως κι ο ίδιος άλλωστε. Εγκατέλειψε τη γυναίκα που όταν αυτή τον κατηγόρησε για μοιχεία. Αυτή τη στιγμή έχει 7 στερλίνες στον λογαριασμό του και ζει με τη βοήθεια των γονιών του.
    - Suzanne Mullins
    Το 2004 κέρδισε 4,2 εκατ. δολάρια. 11 χρόνια νωρίτερα όμως δεν ήταν μόνο πανί με πανί, αλλά είχε βουτηχτεί και σε ένα τεράστιο χρέος, καθώς χρωστούσε πάνω από 150.000 δολάρια σε μια εταιρεία στη Φλόριντα. Η εταιρεία της είχε δώσει δάνειο, έχοντας θέσει ως εχέγγυο τα μελλοντικά της κέρδη. Ετσι, όταν κέρδισε το λόττο δεν μπόρεσε μα εισπράξει όλα τα κέρδη της. Το χειρότερο όμως είναι πως πολύ σύντομα αρρώστησε βαριά και ξόδεψε 1 εκατ. δολάρια σε θεραπείες και φάρμακα!
    - Gerald Muswagon
    Τραγική είναι η περίπτωση του Gerald Muswagon. Με κέρδη 10 εκατ. δολαρίων Καναδά, συνηθίζεται να θεωρούμε ότι η ευτυχία μας χτύπησε επιτέλους την πόρτα. Δεν είναι πάντα έτσι. Όταν κέρδισε τα χρήματα το 1998 αγόρασε ένα σπίτι που θα χρησιμοποιούσε για χρήση ουσιών και πάρτι. Ξεκίνησε μια επιχείρηση υλοτομίας, η οποία όμως έπεσε έξω και πέρασε ένα χρονικό διάστημα στη φυλακή κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση και σεξουαλική επίθεση. Κατέληξε να ξοδέψει όλα τα λεφτά του και επέστρεψε στον βασικό μισθό, ώστε να συντηρήσει τα έξι παιδιά του. Το 2005 φαίνεται πως δεν άντεξε άλλο και απαγχονίστηκε στο γκαράζ των παιδιών του.
    -David Lee Edwards
    Για το τέλος κρατήσαμε τον "υπερτυχερό" Lee Edwards που, αφού πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή μετά από ληστεία σε πρατήριο καυσίμων, είδε και την άλλη όψη όταν κέρδισε 27 εκατ. δολάρια(!) το 2001 σε τζάκποτ του Powerball. Δεν εκτίμησε την εύνοια της τύχης και άρχισε να ξοδεύει σε ναρκωτικά, σπορ αυτοκίνητα, ακόμα και στην αγορά ενός τζετ. Του πήρε μόλις 5 χρόνια για να ξοδέψει και την τελευταία δεκάρα. Η κόρη του πιστεύει πως όλα αυτά που αγόρασε ο πατέρας της, τα πούλησε για να πάρει κι άλλα ναρκωτικά και για να ξεπληρώσει τα χρέη του. Ο Edwards πέθανε πάμφτωχος και μόνος. Αλλη μια τραγική λεπτομέρεια: η σορός του αποτεφρώθηκε γιατί η οικογένειά του δεν μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.


    (newmoney)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ