• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

    Ο κροκόδειλος ο Σήφης και ο κροκοδειλός ο Έλληνας

    Βρήκαμε κάτι να ασχολούμαστε μέσα στον Ιούλη. Αμόλυσε κάποιος (μεγαλόπνοος) κροκοδειλαίους στο φράγμα Αμαρίου στην πατρίδα μου στο Ρέθυμνο και ο τυπικός Ελληνάρας σκίρτησε στο άκουσμα της είδησης.
    Διότι τον παίρνει να κάνει και χαβαλέ και να τρομάξει. Αυτά είναι τα δύο αγαπημένα χόμπι μας: μας αρέσει να έχουμε θέματα για να κάνουμε φοβερά ποσταρίσματα στο facebook και λατρεύουμε να φοβόμαστε αυτό που δεν πρέπει.


    Το πήραν τα μεγαλοκάναλα - άλλο που δεν ήθελαν - και το ξεχείλωσαν. Ποια ΔΕΗ μωρέ τώρα, μικρή και μεγάλη, εδώ υπάρχει τουλάχιστον ένας κροκόδειλος στο Ρέθυμνο. Κι αν είναι δύο; Κι αν ο άλλος είναι θηλυκός; Κι αν το βράδυ κάνουν σεξ και γεννήσουν κροκοδειλάκια; Και σιγά σιγά γεμίσει η Ελλάδα κροκόδειλους; Κι αν δε χωράνε πια στα ποτάμια και έρθουν και στις πόλεις; Κι αν πέφτουμε να κοιμηθούμε το βράδυ και μπαίνει το τρισέγγονο του Σήφη του Κροκοδειλάκη στο υπνοδωμάτιο και μας τρώει; Ο Θεός να μας βοηθήσει!

    Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας: μη μας καταπιεί ο Σήφης αμάσητους. Τα υπόλοιπα τα έχουμε λυμένα. Σχεδόν δηλαδή. Ναι, οκ, είμαστε άνεργοι, η γιαγιά μας μάλλον θα πεθάνει γιατί μήνα με το μήνα το δίλημμα "φάρμακα ή φαγητό" γίνεται και πιο έντονο, το παιδί μας τρέφεται με φτηνά κατεψυγμένα μαμούθ από το ευλογημένο γερμανικό σούπερ μάρκετ αλλά δε σκάμε.

    Αφού το λένε και στο Μέγκα, και στον ΣΚΑΪ και στον ΑΝΤ1 ότι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο οδηγούν στιβαρά τη χώρα στην πρόοδο και την ευημερία. Έχουμε πρωτογενές, βγαίνουμε στις αγορές, ανακτούμε το χαμένο μας κύρος, περιμένουμε την ανάπτυξη και όλα πάνε καλά.

    Χώρα δεν έχουμε βέβαια. Μια αποικία έχει απομείνει. Και σας το λέω χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω: πιο πιθανό είναι να αφήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί δεν έχετε λεφτά να πάτε στα ιδιωτικά νοσοκομεία που σας στέλνουν τα διοσκουράκια του ΛΑΟΣ να γίνετε καλά παρά γιατί βουτήξατε κατά λάθος στο φράγμα Αμαρίου και ο Σήφης σας κολάτσισε γιατί είχε λιγουρίτσα.

    Δε ξέρω αν πήρατε χαμπάρι ανάμεσα στη μπάλα και τον Σήφη την είδηση ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας υπέστη περαιτέρω μείωση. (Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕUrostat) είμαστε πια 10.992 νοματαίοι που είμαστε δούλοι του μερκελισμού. Οι θάνατοι αυξάνονται, οι γεννήσεις μειώνονται και η μετανάστευση μεγαλώνει.

    Υποθέτω ότι αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Αντώνη και τον Βαγγέλη του. Γιατί, μάλλον, αυτά έχουν στο μυαλό τους όταν λένε ότι υπάρχει σχέδιο για να πέσει η ανεργία.

    Τα σπίτια μας, τα εξοχικά μας, τα οικόπεδα μας τα αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί οι ξένοι (για να μη μας τα πάρουν οι τράπεζες). Την ίδια στιγμή πεθαίνουμε ως λαός. Ε, όταν με το καλό θα έχουμε μείνει 2-3 εκατομμύρια Έλληνες πάνω στην Ελλάδα η ανεργία θα έχει πέσει στο απόλυτο μηδέν.

    Όλοι οι ιθαγενείς θα δουλεύουν. Οι Γερμανοί αποικιοκράτες θα χρειάζονται κηπουρούς, σερβιτόρους, υπηρέτες. Και βέβαια θα θέλουν να πηδάνε και τα πιο όμορφα από τα κορίτσια μας. Γιατί όχι; Αυτοί θα είναι τα αφεντικά, αυτοί θα πληρώνουν, αυτοί θα κάνουν ό,τι θέλουν.

    Και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε. Και τους αφήνουμε και μας μειώνουν. Και τους αφήνουμε και μας ευτελίζουν την ζωή μας. Τους κοιτάμε να μας προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τα δικαιώματα. Και δε μαζευόμαστε όλοι μαζί να φυσήξουμε δυνατά να πάνε τα μνημονιακά σύννεφα στο διάολο και αυτοί που τα έφεραν στη ζωή μας ακόμη παραπέρα.

    Γιατί "ε εγώ δε δουλεύω αλλά βρήκε δουλειά η γυναίκα μου στην καφετέρια, φέρνει ένα 500αρι στο σπίτι, καλά είναι, δε βλέπεις τι γίνεται γύρω μας;". Γιατί "καλά να πάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξύνουνε". Γιατί "οι απεργοί είναι αλήτες". Γιατί "μωρέ είδα εγώ στις ειδήσεις ότι τώρα είμαστε μια χαρά, που να δείτε τι θα πάθουμε αν έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί".

    Ο Σήφης είναι κροκόδειλος. Έτσι γεννήθηκε, έτσι θα πεθάνει. Εσύ ρε Έλληνα κατάντησες κροκοδειλός. Και είναι κρίμα... Γιατί δε γεννήθηκες έτσι.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΤΗΡΑΚΗΣ

    toxwni.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ