• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

    Υπάρχουν τροφές που «μπλοκάρουν» τον εγκέφαλο; Και όμως υπάρχουν!

    Ποιες είναι οι τροφές που «μπλοκάρουν» τον εγκέφαλο;
    Υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος, ενώ άλλες βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών και μας δίνουν επιπλέον ενέργεια. Κάποιες όμως έχουν αποδειχθεί πως έχουν καταστροφική επίδραση στην λειτουργία του εγκεφάλου.
    Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν την απόδοσή μας και μας εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε.

    1. Γλυκά Μακροπρόθεσμα, η κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη. Παράλληλα, μειώνει την ικανότητα αφομοίωσης πληροφοριών.
    2. Αλκοόλ Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να σκεφτούμε καθαρά και να απομνημονεύσουμε πληροφορίες. Οι επιπτώσεις του αλκοόλ είναι ευτυχώς αναστρέψιμες όταν διακόπτουμε την κατανάλωση.
    3. Πρόχειρο φαγητό Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε ότι το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου. Οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.
    4. Αλάτι Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ποσότητες νατρίου που λαμβάνουμε από το αλάτι επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία και μας εμποδίζουν να σκεφτούμε καθαρά.
    http://www.to-mati.net
    treloi.eu

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ