• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

    Σενάρια που προκαλούν ανατριχίλα: 7 ταινίες που βασίζονται σε αληθινά εγκλήματα

    Οι ταινίες που βασίζονται σε εγκλήματα που συνέβησαν στην πραγματικότητα προκαλούν ανατριχίλα σε όσους τις βλέπουν καθώς αποτελούν μία ρεαλιστική περιγραφή των αποτρόπαιων πράξεων που κάποτε έγιναν στην ζωή.
    Οι επτά παρακάτω ταινίες αφηγούνται αληθινά εγκλήματα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδιανόητα για τους περισσότερους από εμάς. Δυστυχώς όμως συνέβησαν στην πραγματικότητα και κάποιοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
    Κάποιες από τις ταινίες έχουν προσεγγίσει το γεγονός με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλισμό ενώ κάποιες άλλες είναι πιο καλλιτεχνικές και βασίζονται στο εκάστοτε έγκλημα. Όπως και να ‘χει οι επτά ταινίες που ακολουθούν κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας καθώς το σενάριο τους είναι βγαλμένο από τη ζωή.
    Monster: Η ταινία βασίζεται στην ζωή της δολοφόνου Αϊλίν Γουέρνος που σκότωσε δεκάδες άνδρες προσποιούμενη την πόρνη. Η ίδια είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο πως έπρεπε να το κάνει αλλιώς θα την βίαζαν. Η Σαρλίζ Θέρον υποδύθηκε την δολοφόνο και οι στυλίστες και οι μακιγιέζ έκαναν εξαιρετική δουλειά καθώς η πανέμορφη ηθοποιός έμοιαζε πραγματικά πάρα πολύ άσχημη. Η ζωή της ηρωίδας ήταν πράγματι τραγική και η ίδια καταδικάστηκε σε θάνατο.
    The Deliberate Stranger: Ο Τεντ Μπάντι τα είχε όλα: πολιτικές διασυνδέσεις, πτυχίο στην νομική και μία αξιαγάπητη σύντροφο μέχρι την στιγμή που άρχισε να σκοτώνει και να διαμελίζει τα πτώματα γυναικών. Οι Αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να ανακαλύψουν όλα τα πτώματα καθώς τα κομμάτια τους είναι θαμμένα σε διάσπαρτες περιοχές της Ουάσινγκτον, της Γιούτα και της Φλόριντα. Η ταινία τελειώνει δείχνοντας τον θάνατο του δολοφόνου στην ηλεκτρική καρέκλα, σκηνή η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σοκαριστική λόγω της ωμότητας της.
    To Catch A Killer: Η ανατριχιαστική ιστορία του Γουέιν Γκέισι που σκότωσε δεκάδες νεαρούς άνδρες και έθαψε τα πτώματα 29 θυμάτων του στον κήπο του σπιτιού του. Η αστυνομία υποψιαζόταν πως ο Γουέιν ήταν δολοφόνος αλλά πήρε πολύ καιρό στους ερευνητές να ανακαλύψουν στοιχεία προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Όταν τελικά βρέθηκαν αρκετά, ήταν ήδη αργά καθώς το σπίτι του Γουέιν είχε σχεδόν καταστραφεί μιας και το είχε εγκαταλείψει, τα απαραίτητα στοιχεία δεν μπορούσαν να συλλεχθούν και ο δολοφόνος γλύτωσε με ισόβια.
    Dahmer: Όταν ο Τζεφ Ντάμερ ήταν μικρός συνήθιζε σκοτώνει τα κατοικίδια της γειτονιάς. Μεγαλώνοντας αποζητούσε όλο και πιο πολύ τον φόνο και έτσι αποφάσισε να ικανοποιήσει την δίψα του για αίμα σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους. Πάντως δεν έμενε μόνο εκεί καθώς βίαζε τα πτώματα και στη συνέχεια έτρωγε κομμάτια από την σάρκα τους. Οι γείτονες του παραπονέθηκαν στις Αρχές για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα του για πολλά χρόνια. Μόλις οι αστυνομικοί πήγαν να δουν τι συμβαίνει ανακάλυψε κομμάτια ανθρώπινης σάρκας πεταμένα στο πάτωμα, στο ψυγείο, τάπερ με κομμάτια ανθρωπίνου σώματος (ένα από αυτά είχε μόνο ανδρικά γεννητικά όργανα). Επίσης ανακάλυψε και δύο ανθρώπινα κρανία τα οποία είχε καθαριστεί και ζωγραφιστεί.
    Evilenko: Η ταινία είναι βασισμένη στην ζωή του δολοφόνου Αντρέι Τσικαντίλο ο οποίος ήταν παιδεραστής και σκότωσε δεκάδες παιδιά στο Κίεβο. Ο Τσικαντίλο ξεκίνησε τις φρικαλεότητες μία ημέρα όπου βασάνισε και βίασε ένα μικρό παιδάκι στο σχολείο όπου δούλευε-ήταν δάσκαλος. Ο ίδιος απολύθηκε από την δουλειά του αλλά έλεγε ψέματα καθημερινά στην γυναίκα του και τα παιδιά του καθώς έφευγε το πρωί για να πάει στο σχολείο. Ο ίδιος έφευγε με μία τσάντα στην οποία όλοι νόμιζαν πως είχε βιβλία αλλά στην πραγματικότητα ήταν γεμάτη μαχαίρια και μπαλτάδες. Καθημερινά κυνηγούσε παιδιά, τα βίαζε και στη συνέχεια διαμέλιζε τα άψυχα σώματα τους.
    From Hell: Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την ζωή του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ο δολοφόνος δεν πιάστηκε ποτέ από την αστυνομία ωστόσο στην ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ, βλέπουμε την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός εθισμένου στα ναρκωτικά ντετέκτιβ που ονειρεύεται να συναντήσει τον δολοφόνο και να κάνει ντουέτο μαζί του. Τα ναρκωτικά τον βοηθούν να δημιουργήσει μία πραγματικότητα όπου ο ίδιος γίνεται δολοφόνος, αλλά τελικά όσο και αν προσπαθεί είναι πάντα ένα βήμα πίσω από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.
    Green River Killer: Ο Γκάρι Ρίντγουεϊ είναι ένας άνδρας χαμηλών τόνων που εργάζεται σε κάποιο εργοστάσιο και είναι παντρεμένος. Όμως κατά την διάρκεια της βάρδιας στο εργοστάσιο το έσκαγε και κυνηγούσε πόρνες. Συνολικά σκότωσε 48 γυναίκες και πέταξε τα πτώματα τους σε ένα ποτάμι. Κατά την διάρκεια μίας άσχετης έρευνας στην περιοχή, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κάποια από τα πτώματα και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Η μοναδική πόρνη που κατάφερε να ξεφύγει από τον άνδρα τον κατέδωσε στην αστυνομία και εκείνος οδηγήθηκε στην φυλακή.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ