• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

    ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!! Του έστειλαν κατασχετήριο για χρέη 6,24 ευρώ

    Μεγάλο αναβρασμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αγιάσου Λέσβου η είδηση ότι ένας συγχωριανός του απειλείται με κατάσχεση της περιουσίας του επειδή χρωστάει στην εφορία το δυσθεώρητο ποσό των… 6,24 ευρώ.


    Προ ημερών ο άτυχος πρωταγωνιστής της τραγελαφικής αυτής ιστορίας έλαβε ταχυδρομικώς ένα γράμμα από την τοπική ΔΟΥ Μυτιλήνης. Όταν το άνοιξε, έκπληκτος διαπίστωσε ότι κρατούσε στα χέρια του μια Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Χρεών, που τον καλούσε να τακτοποιήσει τις οφειλές του εντός 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει αυτομάτως λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, δηλαδή η εφορία θα προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων.

    Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι ο οφειλέτης δεν έχει ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει παραλάβει ουδέποτε άλλη ειδοποίηση και φυσικά δεν γνώριζε για την ύπαρξη του χρέους που εκκρεμούσε.

    Μάλιστα, το αναφερόμενο ποσό των 6,24 ευρώ για το οποίο προβλέπεται η κατάσχεση, μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 3,74 ευρώ έχει φτάσει στα 9,98 ευρώ.

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από ένα άλλο κωμικοτραγικό περιστατικό πάλι στην Αγιάσο, όταν ένας νεκρός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να γίνει  πιστοποίηση του θανάτου του. Μάλιστα έπρεπε να κληθεί ιδιώτης γιατρός στο νοσοκομείο, γιατί οι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου δεν μπορούσαν να το κάνουν.
    Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας καταγγέλλουν πως βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξέγερσης κυρίως λόγω των προβλημάτων ύδρευσης, που δεν οφείλονται σε έλλειψη νερού αλλά στην αδυναμία διαχείρισης του από τις τοπικές αρχές.


    kontranews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ