Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την φιλο-πολυπολιτισμική προπαγάνδα των δελτίων ειδήσεων και των «ενημερωτικών» εκπομπών. Η δε παραγωγή κινηματογραφκών ταινιών που προωθούν την multi-culti προπαγάνδα γνωρίζει τεράστια άνθηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο γαλλικό κινηματογράφο. Συνήθως, αυτό γίνεται υπογείως και αθόρυβα. Εδώ, όμως, έχουμε μια απίστευτα ειλικρινή παραδοχή από την επικεφαλής του ιταλικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου που θέλει να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικές σειρές μαζικής κατανάλωσης για την προώθηση της multi-culti προπαγάνδας και πιστεύει ότι όλοι οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να κάνουν το ίδιο!(Πάντως στην χώρα μας, τα τουρκοσήριαλ έχουν ανοίξει τον δρόμο…)
ΡΩΜΗ (Ansamed) – Η διευθύντρια του ιταλικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RAI, Anna Maria Tarantola, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι τηλεοπτικές σειρές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση «μιας κοινής μεσογειακής ταυτότητας». Η κοινωνικοπολιτική χρήση της τηλεόρασης ήταν το θέμα της ομιλίας της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ιταλικά και Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης στη Μεσόγειο» στην Accademia dei Lincei της Ρώμης, που διοργανώθηκε από την ένωση ‘Italiques’. Η Tarantola είπε ότι οι σειρές «έχουν μια εγγενή κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική αξία, με την έννοια της “πόλεως”» (‘polis’).
Η Μεσόγειος είναι μια ‘υπερ- polis’ που συνδέεται με τη θάλασσα : αυτό είναι κάτι που η RAI πιστεύει ακράδαντα. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε θέσει σε πρωτοβουλίες να γυρίσουμε δύο σειρές, μια από τις οποίες θα έχει έναν γάμο μεταξύ μιας Ιταλίδας και ενός άνδρα από τη Βόρεια Αφρική και μια άλλη σχετικά με τον διαχωρισμό και την επανένωση οικογενειών μεταναστών. Στην τελευταία, ένας Ιταλός δικηγόρος συναντά ένα παιδί που έχει διαφύγει στη Συρία και το οποίο τελικά επανενώνεται με τους γονείς του που είναι πρόσφυγες στη Γερμανία. «Υπάρχει μια αφθονία ζητημάτων που συνδέονται με τη Μεσόγειο θάλασσα για να διαλέξετε. «Μία σειρά θα πρέπει να ασχοληθεί και με θέματα όπως οι γυναίκες της Μεσογείου, μια πιθανή κινητήρια δύναμη για την πραγματική αλλαγή στην περιοχή, και μια άλλη με τη μετανάστευση, ένα σύνθετο, πολύπλευρο ζήτημα που είναι μια πραγματικότητα που βιώνουν 232 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο – τόσοι πολλοί μετανάστες υπάρχουν. Η Ευρώπη δεν είναι ο μόνος λιμένας άφιξης, και από την άλλη πλευρά είναι μια περιοχή προέλευσης του 25 % των ατόμων που μεταναστεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου. «Το να πεις για τη μετανάστευση σημαίνει να πας πέρα από την απλή ειδησεογραφία, πέρα από τα πλοία που φθάνουν στη Λαμπεντούσα».
«Υπάρχει η ανάγκη να μεταφέρουμε το ανθρώπινο δράμα αυτών των ανθρώπων και αυτών των οικογενειών, τον πόνο για τους αγαπημένους τους που χάνονται, τις δυσκολίες στις εγκαταστάσεις υποδοχής». «Αυτό είναι κάτι για το οποίο», όπως είπε, «όλοι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εργαστούν από κοινού. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προωθήσουμε τη γνώση και να μειώσουμε τοφόβο».
Σχ. ΚΟ: Να γυριστεί άραγε, καμιά σειρά με τον φόβο των αυτοχθόνων ιθαγενών από τις ορδές των λαθρομεταναστών; Χλωμό το βλέπω…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.