• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

    ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΙ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

    Το αδιαχώρητο γίνεται σήμερα σε εφορίες και τράπεζες, καθώς εκπνέει η προθεσμία για να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.



    Από νωρίς το πρωί σχηματίζονται ουρές στις ΔΟΥ, όλης της χώρας πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι!

    Φαίνεται πως η κυβέρνηση επιθυμεί να βασανίζει τον λαό μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πραγματικοί «Χίτλερ» της χώρας  αποφάσισαν ότι δεν βρίσκουν λόγο να δώσουν παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας.

    Μάλιστα όσοι δεν έχουν προλάβει, ή αμέλησαν να πληρώσουν τα τέλη μέχρι σήμερα (γιατί σήμερα το βλέπουμε δύσκολο να προλαβαίνει όποιος δεν έχει στηθεί στην ουρά από τις 5 το πρωί), θα πρέπει από 1η Ιανουαρίου να πληρώσουν διπλό το αντίτιμο των τελών. Οι νέες βεβαιώσεις με τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

    Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη:

    Τον φόρο εισοδήματος: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, που προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

    Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

    Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

    Τον Φόρο Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

    makeleio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ