• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

    Η μεγαλύτερη έρευνα για τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας

    “Κάποτε χρησιμοποιούσαμε τα μικροκύματα για αντισύλληψη. 
    Σήμερα τηλεφωνούμε με αυτά. Βγάλτε συμπέρασμα....” 

    Δρ. Huai Chiang, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε θέματα ακτινοβολιών, Ιατρική Σχολή Zhejiang Κίνας 


    Ίσως, αυτή τη φορά, οι επιστήμονες μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν οριστικά αν υπάρχουν, και ποιες είναι, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στην υγεία. Με βρετανική πρωτοβουλία, ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ διεθνώς σχετικά με το επίμαχο αυτό ζήτημα. Θα καλύψει, σε εθελοντική βάση, τουλάχιστον 250.000 άτομα ηλικίας 18-69 ετών σε πέντε χώρες της Ευρώπης (Βρετανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία) και θα διαρκέσει έως και 30 χρόνια.
    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, η έρευνα, με την ονομασία Cosmos, διαφέρει από προηγούμενες που έχουν μελετήσει τη σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητού τηλεφώνου και σε διάφορες παθήσεις (νευροεκφυλιστικές όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, καρκίνος κ.α.) επειδή, αυτή τη φορά, η συμπεριφορά των χρηστών θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο.

    Οι περισσότερες μέχρι τώρα μεγάλης κλίμακας μελέτες είχαν περιοριστεί να ρωτούν ανθρώπους που συνήθως ήδη υπέφεραν από καρκίνο ή άλλες ασθένειες, σχετικά με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου στο παρελθόν. Επίσης, όλες οι έρευνες ήσαν εκ των πραγμάτων μικρότερης διάρκειας, αφού η χρήση των κινητών ουσιαστικά εξαπλώθηκε την τελευταία δεκαετία. Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της νέας έρευνας, καθηγητής Πόλ Έλιοτ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, «η μέχρι στιγμής έρευνα έχει επικεντρωθεί κυρίως στη χρήση κινητών σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, λιγότερο από δέκα χρόνια. Η νέα μελέτη Cosmos θα εστιάσει στη μακρόχρονη χρήση, επί 10, 20 ή 30 χρόνια, και σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει χρόνος για τις ασθένειες να εμφανιστούν».

    Σύμφωνα με τη συνυπεύθυνη για την έρευνα, δόκτορα Μιρέλα Τολεντάνο, επίσης του Imperial College, η έρευνα δεν θα αφορά μόνο τον καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά επίσης συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι, η αϋπνία και η κατάθλιψη. «Υπάρχουν ακόμη κενά στη γνώση μας, υπάρχουν αβεβαιότητες», λέει χαρακτηριστικά. «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ως κοινωνία, είναι να ξεκινήσουμε τώρα να μελετούμε την υγεία ενός μεγάλου αριθμού χρηστών, επί μια μεγάλη χρονική περίοδο, ώστε να έχουμε τελικά μια αξιόπιστη εικόνα κατά πόσον υπάρχουν επιπτώσεις μακροπρόθεσμα».

    Πάντως, ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν τη δυσπιστία τους, αν τόσα πολλά άτομα θα δεχτούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στην έρευνα. Μια προσπάθεια στη Γερμανία, το 2004, είχε αποτύχει λόγω της ανησυχίας του κοινού ότι παραβιάζονταν προσωπικά δεδομένα. Η νέα έρευνα θα χρησιμοποιήσει στοιχεία από λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ιατρικά προσωπικά αρχεία και ερωτηματολόγια και οι ερευνητές θα παρακολουθούν τη χρήση του κινητού σε πραγματικό χρόνο, αλλά όχι του αριθμούς που καλεί ο εθελοντής χρήστης. Τα πρώτα επιστημονικά συμπεράσματα θα ανακοινωθούν σε πέντε χρόνια από σήμερα.

    Περίπου 5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται σήμερα στον πλανήτη. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών iSuppli, το 2009 ο παγκόσμιος τζίρος από προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.


    πηγή: kounellas-iatriki.gr

    Αυτό το 'και θα διαρκέσει έως και 30 χρόνια', δεν μας αρέσει καθόλου. Αν περιμένουμε ακόμα 30 χρόνια για να αποφασίσουν ποιες είναι οι επιπτώσεις θα έχουμε χάσει το 1/4 του πληθυσμού, ίσως και περισσότερο. Γιατί εκτός από τους παθούντες από τη χρήση του τηλεφώνου που κάνει ο καθένας, μικρή ή μεγάλη, υπάρχουν και οι παθητικοί παθούντες, καθώς οι αντένες κινητής τηλεφωνίας φυτρώνουν πλέον σαν τα μανιτάρια, στα φανερά ή στα κρυφά, μολύνοντας το περιβάλλον με την ύπουλη, άοσμη, άγευστη, αόρατη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μόνη λύση: Πετάξτε τελείως το κινητό σας εκτός και ΜΟΝΟ αν το έχετε ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη. Αλλά... το έχετε....;

    Εμείς το κάναμε και είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι και ήσυχοι και δεν μας έχει λείψει καθόλου! Κλείστε το σταδιακά για μερικά διαστήματα που ολοένα θα τα μεγαλώνετε κι έτσι θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να ζήσετε άνετα χωρίς αυτό. 
    Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ακόμα μερικές δεκαετίες για να πάρουν οι 'μεγάλοι' μέτρα. Μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτή την κινητή επιδημία ακυρώνοντας την. Μια πηγή κέρδους θανατηφόρα που εξυπηρετεί και το πρόγραμμα επιβολής μείωσης πληθυσμού. 

    http://allnewz.weebly.com/9/post/2013/12/94.html

    anti-neotaxites

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ