• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

    Να γιατί δεν επαναστατεί ο σκατόβλαχος...

    Ανώνυμος είπε...

    Φίλε μου, η "ελληνική κοινωνία" είναι κάτι το ανύπαρκτο. Υπάρχει μόνο στη φαντασία ορισμένων. Είμαστε απλά ένας όχλος ατομιστών.
    Αυτός είναι και ο λόγος που τόσοι και τόσοι λαοπλάνοι έχουν καταφέρει τόσο εύκολα να μας παίζουν στα δάκτυλα... Αλλιώς δεν εξηγείται πως τα κατάφεραν. Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες, Τσίπρες και λοιποί, δεν έχουν ούτε χαρισματικές προσωπικότητες, ούτε λέγειν. Αν αυτοί οι καραγκιόζηδες είχαν εμφανιστεί σε κάποια σοβαρή κοινωνία, θα ήταν γραφικοί του 0,1%... Δεν πέτυχαν χάρη στα χαρίσματά τους, αλλά χάρη στη στήριξη από κέντρα του εξωτερικού και χάρη στο πελατειακό σύστημα και τα ρουσφέτια. Γιατί ο Νεοέλληνας ψοφάει για ρουσφέτι. Όχι τόσο για το περιεχόμενο του ρουσφετιού. Αλλά για το γεγονός πως μπόρεσε και πέτυχε ρουσφέτι. Πχ, όταν καταφέρνει και μεταθέτει το γιο του που είναι φαντάρος, από τον Έβρο δίπλα από το σπίτι του στην Αθήνα, δε χαίρεται τόσο που το παιδί του απέφυγε τον Έβρο.

     Νιώθει τεράστια χαρά επειδή αυτός "μπόρεσε" να το κάνει... Νιώθει "κάποιος". Νιώθει πως "έπιασε τον Πάπα από τα @@". Αφού λοιπόν ο κάθε σκατόβλαχος, που νομίζει πως είναι απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων(που κανονικά δεν έπρεπε να τους πιάνει στο στόμα του), επιδιώκει μόνο το ατομικό του συμφέρον, μη περιμένεις ποτέ να επαναστατήσει.

    chaos-crisis

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ