• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

    Το φρικιαστικό πείραμα του Δαρβίνου επιστρέφει


    Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Cambridge είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει και πάλι το πείραμα του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος ήθελε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι, όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
    Η σύγχρονη επιστημονική ομάδα επιδιώκει σήμερα να επιβεβαιώσει το πόρισμα της μελέτης του Δαρβίνου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες φωτογραφίες, που είχε βγάλει ο Γάλλος φυσιολόγος Benjamin Duchenne, θα συμμετέχουν στο πείραμα πάνω από 18,000 συμμετέχοντες.
    Επιπλέον, υπάρχει και μια ακόμη διάσταση που δεν είχε συμπεριλάβει ο Δαρβίνος, ότι υπάρχουν διαφορετικές συναισθηματικές κατηγορίες και λεξιλόγιο και σε διαφορετικές περιόδους.
    Το 1868, ο Κάρολος Δαρβίνος πραγματοποίησε πείραμα με στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι , όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
    Το πείραμα Darwin Correspondence Project, που έχει αναλάβει την ψηφιακή καταγραφή των χιλιάδων επιστολών του Άγγλου επιστήμονα, φιλοδοξεί να αναπαράγει το πείραμα 150 χρόνια αργότερα, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά του.
    Για να φέρει εις πέρας το πείραμα, ο Δαρβίνος χρησιμοποιούσε σκληρές μεθόδους, όπως είναι η χρήση του ηλεκτρισμού. Φωτογραφίες που συνόδευαν το ερωτηματολόγιο του πειράματος, είδαν το φως της δημοσιότητας, σοκάροντας το κοινό.
    Σύμφωνα με το iefiemrida.gr, τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων εντάχθηκαν στο βιβλίο Εκφραση Συναισθημάτων στον Ανθρωπο και τα Ζώα του Δαρβίνου, που κυκλοφόρησε το 1872 και εξέθετε την άποψή του ότι οι εκφράσεις συναισθημάτων είναι κοινό γνώρισμα των ανθρώπων και των ζώων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ