• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

    «Οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν χειρότερες και από τα επιδόματα αλληλεγγύης»

    Να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι αξιώνει το ΚΚΕ γιατί «οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν χειρότερες και από τα επιδόματα αλληλεγγύης».
    Σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό κόμμα αναφέρει ότι «οι επικουρικές συντάξεις μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις έως και 50%, ενώ ετοιμάζονται και νέες περικοπές το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες, καθώς το μόνο που ξέρουν είναι το πόσο θα πληρώνουν».



    Ακολούθως τονίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Γ. Βρούτση «για δικαιότερο και αποτελεσματικότερο ασφαλιστικό σύστημα, με αφορμή την οριστικοποίηση του καταλόγου των ταμείων που θα απαρτίζουν το νέο Επικουρικό Ενιαίο Ταμείο, είναι εντελώς κάλπικες και αποτελούν βάναυση πρόκληση, τόσο προς τους παλιούς, όσο και τους νέους ασφαλισμένους».

    Το ΚΚΕ σημειώνει επιπλέον ότι «Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι με βάση τους νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί, οι επικουρικές συντάξεις θα μειώνονται ακόμη και κάθε τρίμηνο για να μην υπάρχουν ελλείμματα που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον αυτές οι δαπάνες θα κατευθύνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Ότι υπάρχει απόφαση της ΕΕ για αντικατάσταση των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά ταμεία. Η μετατροπή σε ΝΠΙΔ (ιδιωτική ασφάλιση) είναι ακόμα χειρότερη επιλογή. Ήδη τα τρία από τα 4 ταμεία πού μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ υποχρεώνονται από τις αναλογιστικές μελέτες να προχωρήσουν σε μειώσεις συντάξεων από 10% μέχρι 35%. Ακόμα σε νέες μειώσεις των συντάξεων και αύξηση εισφορών θα επιβάλλουν λόγω της αύξησης της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας»

    Το ΚΚΕ καταλήγει τονίζοντας ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης «και συνολικά του ευρωμονόδρομου γιατί τα ταμεία μετατράπηκαν σε ιδιωτικά (ΝΠΙΔ). Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν καμία μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων. Μαζί, οργανωμένα και αγωνιστικά πρέπει να διεκδικήσουν: Ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί.

    Επαναφορά 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Αναπλήρωση όλων των επιπτώσεων του PSI στα Ασφαλιστικά Ταμεία με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας».




    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ