Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν πόσιμο το νερό μπορεί να οδηγήσουν σε τροφικές αλλεργίες.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας Άσθματος και Ανοσολογίας – Annals of Allergy, Asthma and Immunology.
Σύμφωνα με την έρευνα τα υψηλά επίπεδα διχλωροφαινόλης, χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στην παρασκευή φυτοφαρμάκων, αλλά και στη χλωρίωση του νερού, όταν
ανιχνεύονται στον οργανισμό συνδέονται με τροφικές αλλεργίες.
Η επικεφαλής ερευνήτρια αλλεργιολόγος Dr Elina Jerschow επισημαίνει ότι «η έρευνά μας δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα των φυτοφαρμάκων με διχλωροφαινόλη μπορούν πιθανώς να αποδυναμώσουν την ανοχή στα τρόφιμα ορισμένων ανθρώπων προκαλώντας τροφικές αλλεργίες. Το χημικό αυτό εντοπίζεται συνήθως στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες, στα εντομοκτόνα αλλά και στο νερό της βρύσης.»
ανιχνεύονται στον οργανισμό συνδέονται με τροφικές αλλεργίες.
Η επικεφαλής ερευνήτρια αλλεργιολόγος Dr Elina Jerschow επισημαίνει ότι «η έρευνά μας δείχνει ότι τα υψηλά επίπεδα των φυτοφαρμάκων με διχλωροφαινόλη μπορούν πιθανώς να αποδυναμώσουν την ανοχή στα τρόφιμα ορισμένων ανθρώπων προκαλώντας τροφικές αλλεργίες. Το χημικό αυτό εντοπίζεται συνήθως στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες, στα εντομοκτόνα αλλά και στο νερό της βρύσης.»
Το εμφιαλωμένο νερό αντί για το νερό της βρύσης ίσως δεν αποτελεί αποτελεσματική εναλλακτική, σύμφωνα με την Dr Jerschow επειδή «άλλες πηγές διχλωροφαινόλης όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν ψεκαστεί ενδεχομένως παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση τροφικής αλλεργίας».
Πηγή : all4food.gr
Από το Αφύπνιση Συνείδησης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.