• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

    Κομήτης στον Ήλιο: Έναυσμα για ηλεκτρομαγνητικό Αρμαγεδώνα


    komitis-ilios-armagedon


    Σύμφωνα με τον David Eichler, κύριο συγγραφέα του Astrophysical Letters ένας κομήτης περίπου με μέγεθος του Hale-Bopp (με πυρήνα περίπου 30 χιλιόμετρα σε διάμετρο), εάν χτυπούσε τον Ήλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια κοσμική ακτίνα (Shockwave) αρκετά μεγάλη για να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο ηλεκτρομαγνητικό Αρμαγεδδώνα στη Γη.
    Ο Eichler, ένας αστροφυσικός στο πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Ισραήλ, υποστηρίζει ότι εάν συμβεί αυτό τότε οι δορυφόροι που δεν ήταν σε λειτουργία προστασίας θα εξαφανίζονταν μαζί με το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών του κόσμου - τα πάντα θα εξαφανίζονταν από ένα μικρό κύκλωμα για κινητά τηλέφωνα, ως και ένα πλήρη σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η λάμψη που θα δημιουργούσε κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι οποιαδήποτε ηλιακή έκλαμψη έχουμε δει ποτέ.
    Ο κομήτης συμπιεσμένος εκρήγνυται στην ηλιακή ατμόσφαιρα, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί μια κοσμική ακτίνα shockwave, λέει ο Eichler.
    Ο Eichler πιστεύει ότι μια μεγάλη ηλιακή έκλαμψη κοσμικών ακτίνων, που παρόμοιά της είχαμε μόλις το 775 μ.Χ., όπως προκύπτει από την ανάλυση δακτυλίων στα δέντρα, που δείχνει ότι συνέβει πάλι το φαινόμενο αυτό, θα ταξιδεύε με 1000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, και το κρουστικό της κύμα θα έφτανε στη Γη σε περίπου μία ημέρα και 12 ώρες.
    Θα ήταν πιθανό πολύ χειρότερο από ότι το 1859 στο Carrington Event, όπου ένας ηλιακός superstorm έπληξε τις τηλεγραφικές γραμμές και προκάλεσε το βόρειο σέλας να είναι ορατό ως το μακρινό νότο και ως το Τέξας. (apocalypsejohn)




    http://www.prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ