• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

    Παράξενες αφίσες για τα αφροδίσια νοσήματα των αρχών του 20ου αιώνα

    Σήμερα, εκτός από το διαδίκτυο, υπάρχει το ραδιόφωνο και η τηλεόραση για να προβάλλονται μηνύματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία. Όμως, στις αρχές ως και τα μέσα του 20ου αιώνα, η κύρια βοήθεια των κυβερνήσεων ήταν οι αφίσες. Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι υπεύθυνοι για τη δημόσια υγεία ενημέρωναν το κοινό μέσω αφισών και φυλλαδίων.

    Ο συσχετισμός των στρατιωτών, για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όσων αφορά το ηθικό και την κοινωνική μείωση ήταν κάτι κοινό. Η κύρια πηγή του κακού; Η γυναίκα!


    "Μπορεί να είναι μια σακούλα προβλημάτων", αναφέρει για τη γυναίκα που είναι βαμμένη και καπνίζει της αφίσας. Και εννοείτε πως τα προβλήματα είναι η σύφιλη και η βλεννόρροια.

    Ούτε τα καλά κορίτσια της διπλανής πόρτας δεν ήταν άξια εμπιστοσύνης, μιας και "μπορεί να φαίνεται καθαρή, αλλά τα 'καλά κορίτσια' διαδίδουν τη σύφιλη και την βλεννόρροια". Και εννοείτε, πως το πατριωτικό πάνω από όλα. "Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Άξονα αν κολλήσεις αφροδίσια νοσήματα", αναφέρει η αφίσα στο κάτω μέρος.

    Μια αφίσα του 1942 όπου μια δαρμένη ξανθιά καπνίζει έξω από ένα μπαρ και δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι.

    Μια Γαλλική αφίσα του 1916. Η συνεύρεση ενός στρατιώτη με μια πόρνη, οδηγεί στο νοσοκομείο και στο θάνατο. "Στρατιώτη, η χώρα εξαρτάται από σένα – μείνε υγιείς. Αντιστάσου στην πρόκληση του δρόμου όπου μια αρρώστια τόσο επικίνδυνη όσο ο πόλεμος σε περιμένει... Ωθεί τα θύματα της στην φθορά και το θάνατο, χωρίς τιμή, χωρίς ευτυχία."

    Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το κοινωνικό κίνημα υγιεινής ήθελε να προωθήσει την αποχή και την ηθική παρά τη θεραπεία ή την πρόληψη μέσω των προφυλακτικών. Αυτή η αφίσα του 1918 δείχνει ότι δεν είναι μόνο μια ασθένεια που θα περάσει αλυσίδες σε κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής του, αλλά το ίδιο υποδουλώνεται και όποιος αυνανίζεται.

    Αυτή η αφίσα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιεί το χιούμορ. Ο ηθικός ναύτης σταματάει ένα συνάδελφο του που τον δελεάζει η ξανθιά με τα κόκκινα κάτω από το φανάρι. "Ένας ναύτης δεν χρειάζεται να αποδείξει πως είναι άντρας. Θυμήσου: Δεν υπάρχει φάρμακο για την μετάνοια."

    Μπορεί τα αφροδίσια νοσήματα να είναι παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά μάλλον μόνο τυχαία δεν φορούν κόκκινο φόρεμα -βλέπε κομμουνισμός.








    3otiko.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ