• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

    Στον ανακριτή σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου!

    Ανοίγει ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

    Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να δεχθεί πολλές «επισκέψεις»...

    Στον ανακριτή θα προσέλθουν για να δώσουν εξηγήσεις για να δώσουν η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

    Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

    Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας συμπληρωματικές απολογίες αναμένεται να δώσουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης.

    Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών των επτά κατηγορουμένων, που κρατούνται προσωρινά, τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν πέντε νέα πρόσωπα που έχουν κληθεί από τον κ. Μαλλή με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Ποιοι περιμένουν στη σειρά

    Πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε αναμένεται να απολογηθεί στις 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννης Σμπώκος είναι υπόλογος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 80 εκατ. ευρώ ποσό που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

    Στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται να απολογηθούν, επίσης για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο συνταξιούχος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος. Συνολικά τα πέντε νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκατ. ευρώ.

    Όλα δείχνουν ότι τα κουβάρι σιγά σιγά θα αρχίσει να ξετυλίγεται...



    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ