• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

    Η συγκυβέρνηση κόπτεται να αποδείξει στους τροϊκανούς ότι είναι «καλή μαθήτρια»!...

    Γράφει ο Αιας.

    Τελευταία πράξη της άθλιας σαπουνόπερας της κυβέρνησης της Τροικανίας (το άκουσα, μου άρεσε, το καθιερώνω…), που υποκρίθηκε σθεναρές διαπραγματεύσεις, για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την πολιτική αφερεγγυότητά της και την πιο βρόμικη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, δια της υφαρπαγής της ψήφου του.
    Οι τρεις συγκυβερνώντες μνημονιακοί αρχηγοί, Σαμαράς και Βενιζέλος και Κουβέλης, εκτελούν κατά γράμμα το «συμβόλαιο» υποτέλειας της χώρας και εξαθλίωσης του λαού. Χωρίς προσχήματα, άναψαν το πράσινο φως για «τα μιλημένα και συμφωνημένα», με τους επικυρίαρχους, που μας καταδικάζουν σε υπανάπτυξη, φτώχεια και κοινωνική αποδόμηση.
    Η κυβέρνηση ανησυχεί και επείγεται να ψηφίσει τα μέτρα. Ποντάρει στην ισχύ των τετελεσμένων. Γι΄ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για την κοινωνία, που καθημερινά βουλιάζει στις ζώνες της φτωχοποίησης. 
    «Αυτή η κυβέρνηση είναι δέσμια πολιτικών σκοπιμοτήτων και ιδεολογικών αγκυλώσεων. Φέρει τεράστια ευθύνη όχι μόνο για το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες, αλλά και για την κοινωνική έκρηξη, που θα είναι αναπόφευκτη», τονίζει στη δήλωσή της η Λούκα Κατσέλη.
    Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης αλλά ούτε και η πρόταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για να βγει η χώρα από την κρίση. «Η Κυβέρνηση, γνωρίζει ότι τα νέα επώδυνα, ανέλπιδα και ατελέσφορα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση, θα διογκώσουν την ανεργία, θα οδηγήσουν την οικονομία σε γενικευμένη στάση πληρωμών και θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της βιωσιμότητας του χρέους. Κόπτεται όμως να αποδείξει στους εταίρους μας ότι είναι «καλή μαθήτρια» για να έχει την πολιτική τους στήριξή παρόλο ότι γνωρίζει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει».
    Η Λούκα Κατσέλη, δεν ακολουθεί την πεπατημένη του εύκολου καταγγελτικού πολιτικού λόγου. Με την περιεκτική και ιδιαίτερης βαρύτητας δήλωση της καταθέτει και την πρότασή της. Υπενθυμίζει ότι, δεν εισακούστηκε ούτε από τον Πρωθυπουργό, ούτε από τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, που συγκροτούν την Κυβέρνηση, όταν την 1η Αυγούστου 2012 με επιστολή, τους συνιστούσε τη στρατηγική, που έπρεπε να ακολουθήσουν, ώστε να αποφευχθεί ένας νέος αδιέξοδος κύκλος λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και εκτίναξης του χρέους. Συγκεκριμένα είχε προτείνει:
    «Η Κυβέρνηση να υποβάλει αμέσως αίτημα προς το Δ.Ν.Τ., την Ε.Κ.Τ. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -πριν την πληρωμή του ομολόγου προς την ΕΚΤ- και να ζητήσει τη σύνταξη και δημοσιοποίηση επίσημης έκθεσης για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους με τη συμβολή και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων. Με βάση την Έκθεση αυτή θα πρέπει να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση και να ληφθούν αποφάσεις είτε για νέο «κούρεμα», είτε για ρύθμιση, είτε για αγορά χρέους από τη δευτερογενή αγορά, είτε για διαγραφή χρέους ή συνδυασμό των ανωτέρω και να προσδιορισθεί ο ρυθμός ανάπτυξης που είναι αναγκαίος και συμβατός με την επίτευξη βιωσιμότητας του χρέους. Τότε και μόνο τότε μπορεί και πρέπει να προσδιορισθεί το μέγεθος και το περιεχόμενο των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν, καθώς και ο αναγκαίος χρονικός ορίζοντας της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσπάθειά της στην γρήγορη υλοποίηση διαρθρωτικών και ρυθμιστικών τομών που προάγουν τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, τη δημοσιονομική εξυγίανση και την κοινωνική συνοχή στο πλαίσιο ενός Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης». 
    Εν κατακλείδι. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε χρεωκοπία όσο την κυβερνούν πολιτικοί με εξαρτήσεις, χωρίς ιδέες, βούληση, ικανότητες και εθνική αντίληψη των προβλημάτων.


    press-gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ