• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

    Προανήγγειλε την παραίτησή του

    Την παραίτησή του από βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε ο Θωμάς Ρομπόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

    «Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής» δήλωσε.

    «Δεν μπορώ να είμαι σε μία Βουλή που δεν μπορώ να αποφασίζω», σημείωσε ο κ. Ρομπόπουλος.

    Αναβρασμός στην ΚΟ

    Άγνωστη λέξη αποτελεί η "συνοχή" στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στις 20 Οκτωβρίου, παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup και τρεις ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οι βουλευτές, έχοντας φτάσει στα όριά τους, απειλούν άλλοτε με καταψήφιση του άρθρου 37 για το πάγωμα στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, και άλλοτε με... παραίτηση.

    Δεδομένης λοιπόν της αναγκαιότητας ψήφισης του άρθρου 37, την οποία ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνέδεσε άμεσα με την καταβολή της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου, στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο καταψήφισής του, από διαφωνούντες βουλευτές που ξεπερνούν κατά πληροφορίες τους δέκα.

    Μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, αλλά και της βουλευτού Σοφίας Γιαννακά ότι αν παραμείνει ως έχει, δεν θα το ψηφίσουν, τις διαφωνίες τους εξέφρασαν χθες και άλλοι βουλευτές, μετά τις αλλαγές επί τα χείρω που παρουσίασε ο κ.Βενιζέλος. Σκληρή ήταν η κριτική του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που παρατήρησε ότι κάθε μέρα εμφανίζεται και ένα νέο μέτρο και αναρωτήθηκε αν “δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση”, όπως είπε, σχολιάζοντας ευρύτερα ότι δεν λειτουργεί τίποτα στην χώρα. “Αν λειτουργεί σήμερα μία υπηρεσία, πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ”, είπε χαρακτηριστικά.

    Ότι δεν θα δεχθεί να είναι βουλευτής μίας 'κουτσουρεμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έξωθεν νομιμοποίηση' σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης, με αφορμή τις καταγγελίες περί 'λόμπι συμφερόντων' που συνομιλούν με την τρόικα. Πολύ νωρίτερα, από τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών και Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη ακόμα, η Βάσω Παπανδρέου είχε απειλήσει ότι δεν θα περάσει έτσι το νομοσχέδιο, ενώ τον προβληματισμό τους στο παρασκήνιο εκφράζουν οι κ.κ. Κατερίνα Μπατζελή, Σούλα Μερεντίτη, Άννα Νταλάρα κ.α.

    Τη σημασία του έχει, πως ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας (Βήμα FM) παραδέχθηκε χθες ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σειρά πραγμάτων και στο οποίο πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις συνολικά. «Είναι ένα άρθρο που δημιουργεί πρόβλημα στις κλαδικές και επαγγελματικές συμβάσεις και είναι σοβαρό», είπε, μιλώντας ειδικά για το άρθρο 37, προσθέτοντας, όμως, για τη στάση των συναδέλφων του, ότι «ποτέ δεν προσέρχεσαι σε μία επιτροπή που γίνεται συζήτηση, για να πεις “ψηφίζω” ή “δεν ψηφίζω”...».

    Μήνυμα στους συναδέλφους του έστειλε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός (Αnt1 Radio), τονίζοντας πως “αν ο οποιοσδήποτε βουλευτής θεωρήσει ότι πρέπει να κάνει δήλωση ότι θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει ορισμένο άρθρο ή το νομοσχέδιο, θα πρέπει μέχρι το τέλος να μείνει στη δήλωσή του. Tο να αλλάζει δήλωση στο δρόμο, ασφαλώς είναι κάτι που και τον θεσμό υποβιβάζει και τον ίδιο υποβιβάζει”.



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ