• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

    Η κυβέρνηση κάνει την χώρα ρημαδιό



    Δεν είναι οι εικόνες διάλυσης από το Σύνταγμα, που δείχνουν ότι η χώρα είναι σε αποσύνθεση. Δεν είναι τα σπασμένα μάρμαρα από τις προσόψεις τραπεζών και ξενοδοχείων, που δείχνουν μια χώρα βομβαρδισμένη. Δεν είναι τα δοχεία χημικών των ΜΑΤ, οι απασφαλισμένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που αποδεικνύουν το πέρασμα της βαρβαρότητας. Δεν είναι το ανθρωποκυνηγητό κατά των διαδηλωτών, που πανικοβλημένοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό. Είναι οι ζωές μας που γίνονται ρημαδιό, που υποθηκεύονται για τα επόμενα 40 χρόνια. Η κυβέρνηση κάνει την χώρα ρημαδιό. Σε έναν λαό, που οι κυβερνήσεις τον κακόμαθαν, τα πράγματα άλλαξαν! Με ένα ταμπούρλο, με ένα μπαγλαμαδάκι, ο ήχος των χειροβομβίδων κρότου λάμψης παίρνει άλλο χρώμα. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, έγραψε ο Ανδρέας Κάλβος. Δεν μπορεί να υποθηκευτεί η χώρα για δυο γενεές! Δεν μπορεί, η χώρα που μας ανήκει να μην είναι δική μας.
    Η αποσύνθεση είναι στους τεχνοκράτες, που γνωρίζουν πως το Μνημόνιο απέτυχε. Χρειάζεται όραμα αυτή η χώρα για να βγει από την κρίση. Θέλει χέρια, που πασχίζουν για την παραγωγή. Θέλει κρατικούς λειτουργούς να εργάζονται με σύνεση. Θέλει επιχειρηματίες, που βλέπουν μακριά, που αγαπούν τον τόπο τους και παλεύουν για να γίνουν καλύτεροι όχι με πνεύμα ευκαιριακό (κοινώς αρπαχτή), όχι με πνεύμα κρατικοδίαιτο. Χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία, αλλά με σκληρή δουλειά, που αποδίδει κέρδη για τους ίδιους, αλλά και για τους εργαζόμενους, που να βλέπουν την δουλειά τους ως κτήμα τους. Θέλει κράτος, που να προστατεύει τον πολίτη, να αγαπά  τον ηλικιωμένο, την μητρότητα, τον μαθητή, τον άρρωστο. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία.
    Το παρόν είναι λυπηρό. Το μέλλον αβέβαιο και φαλκιδευμένο από 155 βουλευτές, που ψηφίσαν την εθνική καταδίκη της υποθήκευσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υποδομών και την φορολόγηση των πολιτών με τρόπο επαχθή. Η φορολόγηση κάνει το βογγητό στην αγορά πιο δυνατό. Έτσι, εγκρίθηκε χθες η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 8.000. Η έκτακτη εισφορά στο εισόδημα κινείται από το 1% έως το 4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Μειώνεται το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία από τις 400.000 στις 200.000. Τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται κατά 10%. Επιβάλλεται φόρος επιτηδεύματος από 400-500 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οποίοι είναι περί τις 900.000. Αυξάνεται ο φόρος κατανάλωσης σε τρόφιμα και ποτά από το 13% στο 23%, όπως επίσης και στα καύσιμα με αύξηση περί τα 6 λεπτά ανά λίτρο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ