• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

    Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Πάτρα

    Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στην περιοχή Βολίμες και Ορθονιές στη Ζάκυνθο όπως και στην Πάτρα στην περιοχή Χαλανδρίτσα. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, την Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
    Στις Βολίμες όπου καίγεται δασική έκταση με πεύκα επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες, 21 άτομα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.
    Στις Ορθονιές η φωτιά κατακαίει επίσης πευκοδάσος και στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 14 άνδρες 16 άτομα που συμμετέχουν σε πεζοπόρο τμήμα.
    Στην Πάτρα στην περιοχή Χαλανδρίτσα, η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ξερά χόρτα και καλαμιές και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 16 οχήματα με 40 άνδρες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
    Σε καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.
    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ