• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

    Σαμαράς: Λύση από την ΕΕ, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών


    Αντίθετος στη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
    «Η λύση στο ελληνικό πρόβλημα μπορεί να δοθεί από τα κράτη, όχι από την ανάμειξη ιδιωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α.Σαμαράς.
    Η συμμετοχή των ιδιωτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγεί σε επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία θα επιτείνει την ύφεση.
    «Η επιλεκτική χρεοκοπία θα δημιουργήσει πολύ αρνητική ψυχολογία μέσα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν, και πάλι, ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο Α.Σαμαράς.
    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην άρνηση του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να συγκαταθέσει σε οτιδήποτε μπορούσε να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ τόνισε πως επειδή δεν έχει ξαναγίνει επιλεκτική χρεοκοπία σε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης, οι συνέπειές της είναι άγνωστες σε όλους και αβέβαιες.
    «Η βελτίωση των όρων δανεισμού είναι μεν απαραίτητη, τη θέλουμε, αλλά όχι με τρόπους που θα προκαλέσουν έλλειψη ρευστότητας και μεγαλύτερη ύφεση μέσα στην Ελλάδα» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «μια τέτοια βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί βραχυχρόνια, με δικαίωμα επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά».
    Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να έχει ενεργό ρόλο στις σχετικές συζητήσεις και να «διαπραγματευθεί δυναμικά και ουσιαστικά».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ