• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

    Τα παρατράγουδα της πολιτικής ζωής!..


    Όταν η συμπαθέστατη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, Αννίτα Πάνια, μιλούσε σε μια δική της εκπομπή για «Τα Παρατράγουδα», πού να φανταζόμασταν ότι αυτά τα
    παρατράγουδα θα τα βλέπαμε στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό!..


    ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η σημερινή ελληνική κοινωνία δεν ζει τις καλύτερες των ημερών της. Όχι, ασφαλώς, ότι αυτή η κοινωνία είδε ποτέ ευτυχισμένες στιγμές, αλλά τουλάχιστον δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάθε μέρα που περνάει θα θεωρείται περίπου … ειδυλλιακή από αυτήν που έρχεται ή που ξημερώνει!


    Τα πάντα έχουν σχεδόν καταρρεύσει. Και δεν μιλάμε για διάφορες φιλοσοφικές ή άλλες θεωρίες οι οποίες έχουν μπει για τα καλά στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας». Ποιος θα μπορέσει, για παράδειγμα, να μου διακρίνει την σημερινή ιδεολογική διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας πέρα από τα πρόσωπα και τις σημαίες;


    Κάποτε, για παράδειγμα, μιλούσαμε για Δεξιά και Αριστερά ή Κέντρο αλλά ζούσες, βρε παιδί μου, στο πετσί σου, που λέει ο λαός, αυτές τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές, που ήσαν εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ των κομμάτων και ο αγώνας, που διεξήγαγαν όλοι αυτοί, ήσαν έντονοι και σε μεγάλο βαθμό κατά μέτωπο, για να επιτύχουν τον σκοπό τους!


    Στην περίοδο της μεταπολίτευσης ο γράφων έμενε στην οδό Φερρών 3, στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο κτίριο της ΓΣΣΕ. Ακόμη και σήμερα «σηκώνονται οι τρίχες του» όσο θυμάται μια διαδήλωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά, όπου οι πάντες είχαν από ένα «χωνί» στο στόμα και φώναζαν συνθήματα, που σε έκαναν και έτρεμες: «Κάπα Κάπα Ε, το Κόμμα σου Λαέ»!.. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!.. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και έτρεμε κυριολεκτικά η γη κάτω από τα πόδια σου!


    Αλλά υπήρχαν βασικές και ουσιώδεις διαφορές: Οι Αριστεροί, για παράδειγμα, ήθελαν τα πάντα στο κράτος και οι δεξιοί τα πάντα στον βωμό του φιλελευθερισμού. Στη συνέχεια … μπερδεύτηκαν πολύ. Οι δεξιοί γίνανε σοσιαλιστές (θυμηθείτε τις κρατικοποιήσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή), οι σοσιαλιστές έγιναν δεξιοί (εκσυγχρονισμός Κ. Σημίτη) και τα … παρατράγουδα συνεχίζονται με όλα όσα διεκτραγωδούνται σήμερα!


    Επαναλαμβάνω: Διακρίνει κανείς σήμερα ιδεολογικές διαφορές στα κόμματα; Οι Αριστεροί γίνανε … Νεοεποχίτες και πολλοί εξ αυτών μάλιστα πιο … αμερικανόφιλοι από τους δεξιούς (δείτε για παράδειγμα τα νέα κόμματα που δημιουργούν), οι Κεντρώοι είναι ανύπαρκτοι, τους ψηφοφόρους τους καρπώνονται τα δυο μεγάλα κόμματα της εξουσίας, ο ΛΑ.Ο.Σ υπογράφει μνημόνια και παραδίδει τους Έλληνες στους Ξένους (!), ενώ το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ.  κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν την … αυθεντικότητά τους απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως έλεγε ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης στη Βουλή, περιορίζοντας τη μοναδική ιδεολογική  διαφορά τους στα πρόσωπα και τις  … σημαιούλες (!!)


    Ποιος θα φανταζόταν, βρε παιδιά, ότι θα 'ρχόταν μία ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που ξεσήκωνε κάποτε ως υπουργός Εξωτερικών τον κόσμο με τις ογκωδέστατες διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το όνομα της Μακεδονίας, θα περιόριζε τη δραστηριότητά του σε δύο … γρατζουνίτσες πάνω στο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας και να λέει μάλιστα με έμφαση πώς το … παραδίδει στις νέες γενιές (!!)


    Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική κατάπτωση και πραγματικό πολιτικό παρατράγουδο, πείτε μου, σας παρακαλώ, τι είναι για σας "πολιτικό παρατράγουδο"; Πάντως ο συμπαθέστατος ... Κάτμαν της Αννίτας Πάνια, που είχε κι αυτός πολιτικές βλέψεις, σίγουρα δεν είναι!


    Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται σε μία εποχή που οι Έλληνες κυριολεκτικά πένονται, οι μισοί σχεδόν λιμοκτονούν, άλλοι οδηγούνται στην απόγνωση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται κατά χιλιάδες, οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται από το ΔΝΤ, ενώ οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο Γιώργος Κουρής στη χθεσινή  «Αυριανή», λαμβάνουν κάθε χρόνο από το Ταμείο τους το 20% της αξίας κάθε διαφήμισης, που μπαίνει σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και κανάλια,  την στιγμή, που η εφημερίδα «Φίλαθλος», στην οποία εργάζονται πολλοί εξ αυτών, κλείνει κι αυτή (βλέπε μεσαία αριστερή εικόνα της ανακοίνωσης)!!


    Αυτά είναι «Παρατράγουδα», Αννίτα, και όχι τα δικά σου, που απ’ ότι μαθαίνω τα έστειλες … σιχτίρι  και έκλεισες τις εκπομπές σου από το σταθμό, που ήσουν!
    Με σεβασμό, τιμή, αλλά και οργή

    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ