• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

    Τελικά ο Μπρέζνιεφ δεν "έφαγε" τον Γκαγκάριν.



    Το μυστήριο γύρω από το θάνατο του Γιούρι Γκαγκάριν, κατά τη συντριβή του αεροσκάφους του πριν από σαράντα χρόνια, μπορεί τελικά να έχει λυθεί , θέτοντας έτσι τέλος στις μέχρι σήμερα θεωρίες συνωμοσίας.
.


    Ανεξάρτητοι ερευνητές στη Ρωσία λένε ότι ανακάλυψαν νέα κρίσιμα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν τελικά για το πως πέθανε ο ηλικίας 34 ετών αστροναύτης. Η έρευνα της ομάδας των ειδικών σε θέματα αεροπορίας διήρκησε εννέα χρόνια και χρησιμοποίησε σύγχρονες τεχνικές διερεύνησης των ατυχημάτων.
.


    Η μελέτη υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Γκαγκάριν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας το 1968 ήταν αποτέλεσμα μιας πανικόβλητης αντίδρασης επειδή μια βαλβίδα εξαγωγής αέρα στο πιλοστήριο ήταν μερικώς ανοιχτή. Ο Γκαγκάριν με το μαχητικό MiG-15 πραγματοποίησε μια απότομη βουτιά και κατέπεσε τελικά σε ένα δάσος, σκοτώνοντας τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη του.
.


    Για το θάνατο του Γκαγκάριν έχουν γραφεί πολλά μέχρι σήμερα. Οι συνωμοσίες αποδίδουν τον θάνατό του στον... ζηλιάρη σοβιετικό ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
.

    Ποτέ δεν έχουν δημοσιευθεί όλα τα πορίσματα της αρχικής έρευνας σχετικά με το θάνατό του και είναι γνωστό ότι έχουν υπάρξει ασάφειες.
.
Οι ειδικοί ήταν μόνο σε θέση να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «η πιο πιθανή αιτία» ήταν μια πτήση με ξαφνικούς ελιγμούς για να αποφευχθεί ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.
.


    Η νέα έρευνα, μετά από μελέτη εκατοντάδων εγγράφων σχετικά με το περιστατικό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γκαγκάριν πετούσε σε ύψος 10.000 ποδιών όταν αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο δεν ήταν ερμητικά κλειστό, και αμέσως μετά προσπάθησε να κατέβει σε ένα ασφαλέστερο υψόμετρο. Το αεροσκάφος έχασε πολύ γρήγορα ύψος, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να χάσουν τις αισθήσεις τους και τελικά να συντιρβούν μαζί με το αεροσκάφος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ