• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

    Τίμησαν τη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου

    Τελέστηκε από το Δήμο Πειραιά, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. 

    Έκαναν το κορμί τους κοντάρι για τη γαλανόλευκη 
    Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μίλησε για τη νύκτα των Ιμίων, τονίζοντας ότι «κοιμηθήκαμε περήφανοι Έλληνες και ξυπνήσαμε ταπεινωμένοι σύμμαχοι» και ότι τότε, «η εθνική αποτυχία βαπτίστηκε εθνική επιτυχία».


    Ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι «είχαμε τρεις νεκρούς και ένα έθνος που ταύτισε την υποταγή και τον συμβιβασμό με την επιτυχία και την καλή γειτονία» και πρόσθεσε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει το χαμό των τριών παλικαριών μας στα Ίμια, του αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.
    Και πρόσθεσε: «Σήμερα 15 χρόνια μετά που η μοίρα μας έφερε, εμένα Δήμαρχο της πόλης και το Νίκο, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε φορά που τον κοιτάω είναι σαν να μη μπορώ να πιστέψω πως κάποιοι μέχρι και σήμερα επιχειρούν να απαξιώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να ακυρώσουν τον ηρωισμό αυτών των παιδιών. Να μας πείσουν ότι την ελληνική σημαία δεν την κατέβασαν οι Τούρκοι αλλά την πήρε ο αέρας».
    Και πρόσθεσε ότι αυτοί οι τρεις λεβέντες «έκαναν το κορμί τους κοντάρι για να κρατήσουν την γαλανόλευκη ψηλά, κόντρα σε πολιτικές σκοπιμότητες και μίζερες λογικές υποχωρήσεων και συμβιβασμών που οδήγησαν σε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο… Ο ηρωισμός του αντιπλοίαρχου Βλαχάκου, αυτού του παιδιού του Πειραιά, με τη μανιάτικη ψυχή, όπως και των συμπολεμιστών του, αποτελεί για όλους εμάς το φάρο της εθνικής μας συνείδησης. Οι πράξεις τους μας υπενθύμισαν την ευχή της Σπαρτιάτισσας μάνας: ή ταν ή επί τας. Μας κράτησαν όρθιους και ελεύθερους. Γι’ αυτό και θα τους ευχαριστούμε πάντα. Αιώνια τους η μνήμη».


    Σώσανε το έθνος από την ταπείνωση οι πεσόντες 
    Από την πλευρά του, ο αδερφός του ήρωα, Παναγιώτη Βλαχάκου, Νίκος, τόνισε, ότι «15 χρόνια μετά την πιο μελανή νύχτα της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου μαστιγώθηκε το γόητρο της ελληνικής ψυχής και παλικαριάς, υπάρχουν σήμερα πολιτικοί άνδρες που συνεχίζουν να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις αμφισβητώντας το κορυφαίο έργο που έχουν ταχθεί να υπηρετούν…
    Η θυσία του αδελφού μου και των άλλων δύο παλικαριών, έρχεται να σώσει τη νύχτα εκείνη το έθνος μας από την ταπείνωση που κάποιοι θέλησαν να το εναρμονίσουν στο δικό τους ανάστημα.
    Παράλληλα, η θυσία τους μεταλαμπαδεύει σ εμάς, τους νεότερους την ιερή υποχρέωση να μην ξαναυποστείλουμε ποτέ την Ελληνική σημαία και να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή γης, αυτής της ποτισμένης με αίμα πατρίδας μας, που επίβουλοι επιδιώκουν να υποτάξουν με οποιονδήποτε τρόπο». Τέλος, ο κ. Βλαχάκος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «έθνος χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον».


    Πολλές παρουσίες 
    Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Τραγάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Σπυρίδων, Περικλής Αλεβίζος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Κουβάτσος, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Κάρλες, Κυριακή Λαουλάκου, Λίτσα Σαρρή και Γιώργος Δαβάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ κ. Κυριάκος Μανωλάκος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» Πέτρος Μαντούβαλος και «Πειραιάς Όλοι Μαζί για μια Νέα Αρχή» Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στέλιος Διαμαντίδης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Γ. Σκιαδάς, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού υποναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Δημήτρης Παπαζαφείρης, ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών Βασίλης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά Βασίλης Οικονομάκης, μεταξύ πολλών άλλων εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.



    ΠΗΓΗ: http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_5469.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ