• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    Το Marketing του πολέμου: Ποιους συμφέρει να υπάρχουν εντάσεις στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο

    Του Γιώργου Φαρμάκη
    Οι γειτονικές μας χώρες δεν είναι και πολύ φιλικά προσκείμενες προς την Ελλάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξηγούν αυτή την κατάσταση από την εθνική οπτική των πραγμάτων. Οι περισσότεροι
    πολίτες νομίζουν ότι οι γείτονες μας θέλουν να αρπάξουν κομμάτια Ελληνικής Γης γιατί πιστεύουν ότι τους ανήκουν ιστορικά. Αυτή η οπτική όμως είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος.
    Η άλλη πλευρά του νομίσματος
    Όλες οι χώρες διοικούνται από τους πολιτικούς και οι πολιτικοί λαμβάνουν εντολές από τους συμβούλους τους και οι σύμβουλοι τους παίρνουν εντολές από τους εκπροσώπους τους. Οι εκπρόσωποι των συμβούλων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εκείνα τα άτομα που εκπροσωπούν την Νέα Τάξη και τους διάφορους ολιγάρχες (Ρότσιλντ, Ρόκφελερ,Σόρος κλπ)  και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αυτά τα άτομα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των διαφόρων πολυεθνικών και των βιομηχανιών όπλων.
    Ποιοι βγάζουν λεφτά από τα «θερμά» επεισόδια
    Η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία δίνουν εξαιρετικά πολλά χρήματα για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και για την συντήρηση ή για την αναβάθμιση αυτού. Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια και όχι για ψίχουλα. Για αυτό τον λόγο τα θερμά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών…συμφέρουν. Οι περισσότεροι πολίτες των δύο χωρών σαφώς και έχουν ιστορικά προηγούμενα αλλά οι πολιτικοί και οι σύμβουλοι των δύο χωρών, εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.Αν δεν υπήρχε καμία ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ή μεταξύ της Ελλάδας με την Αλβανία και με τα Σκόπια, πως οι πωλητές θα έβρισκαν χώρο να πουλήσουν όπλα; Όλα είναι θέμα marketing!!!!
    Το χρήμα είναι αυτό που «κινεί την Γη»
    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτού του είδους τις διαμάχες, φροντίζουν να τις συντηρούν πολύ έξυπνα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία βρίσκονται πάντα πρώτα στα «θέατρα των προκλήσεων». Αν το καλοσκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι οι λεγόμενες παραβιάσεις δεν γίνονται απλά για να αμφισβητήσει η Τουρκία την Ελληνική κυριαρχία αλλά και για να φανεί ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίζει την κούρσα των εξοπλισμών.
    Η Ελλάδα αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ρωσία(κάποτε),από την Γαλλία και και και………Το ίδιο κάνει και η Τουρκία, επομένως κάποιοι βγάζουν πολλά πολλά χρήματα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι οι απλοί πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει διαμάχη ιστορικού περιεχομένου και μόνο αλλά τα πράγματα φυσικά δεν είναι έτσι.
    Όπως πάντα οι απλοί πολίτες είναι απλά θεατές και στην ουσία θύματα.
    Ο μεγάλος κίνδυνος
    Ναι μεν οι πολιτικοί και οι σύμβουλοί τους στέλνουν τους στρατούς να κάνουν προκλήσεις (τεχνητές) αλλά τι θα γίνει αν κάποιος στρατιώτης «πατήσει» το κουμπί χωρίς να πάρει εντολή;
    Με μια λέξη: θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ