• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτός κυβέρνησης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

    Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες τη δική του παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδημητρίου, επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου.

    Οι δύο άνδρες μίλησαν σε καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι κατανοεί την κατάσταση, ενώ ευχαρίστησε τον πρώην, πια, υπουργό για τις προσπάθειες που κατέβαλε στο δύσκολο πεδίο των επενδύσεων.

    Ο κ. Παπαδημητρίου επέστρεψε από την Τρίπολη το βράδυ της Δευτέρας, κι ενώ χθες το πρωί είχε ανοίξει την «αυλαία» του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου.

    Το πρωί της Τρίτης (27/02) το γραφείο του πρωθυπουργού, εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».


    Με τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό να είναι καταιγιστικές, όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισπεύδει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, και έχει ήδη βγάλει ήδη το μπλοκάκι του γράφοντας και σβήνοντας ονόματα υπουργών.

    Ο πρωθυπουργός «πήρε πάνω του» το μείζον θέμα που προέκυψε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά την επιστολή της κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, με την οποία ουσιαστικά του «πετούσε το μπαλάκι» θέτοντας την παραίτησή της στη διάθεσή του, αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει οι αλλαγές να μην είναι δομικές. Θα είναι μικρές και σε συγκεκριμένες θέσεις, κρατώντας ουσιαστικά το «χαρτί» ενός δομικού ανασχηματισμού για μια ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

    Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τετάρτη και ακριβώς την επόμενη μέρα θα γίνει η ορκωμοσία.

    Πώς φτάσαμε στην απομάκρυνση της κ. Αντωνοπούλου
    Το ζήτημα με την επιδότηση ενοικίου ήρθε «στο φως» με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που αφορά στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας για κάλυψη της ετήσιας δαπάνης ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

    Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άλλαξε η απόφαση του 1994 του τότε προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για 4 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα, ενώ συμπεριέλαβε και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, έγινε με το άρθρο 25 στο νόμο του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015).

    Η απόφαση ισχύει για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

    Έτσι, η κ. Αντωνοπούλου, τηρώντας το… γράμμα του νόμου, χρησιμοποίησε το άρθρο 25 του ν. 4336/2015 του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετέπειτα απόφαση που υπέγραψε στις 16 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ζητώντας από το υπουργείο Εργασίας να της πληρώσει το ενοίκιο των 12.000 ευρώ.

    Και οι αρμόδιοι διευθυντές, όπως φαίνεται από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», υπέγραψαν.

    Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», η μία έγκριση δαπάνης, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2017, είναι ύψους 3.000 ευρώ και αφορά τη διαμονή της αναπληρώτριας υπουργού για το διάστημα 01/10/2016 έως 31/12/2016, δηλαδή τρεις μήνες.

    Η άλλη έγκριση, με ημερομηνία 26/9/2016, είναι ύψους 12.000 ευρώ και αφορά τη δαπάνη διαμονής της για το διάστημα από 01/09/2015 έως 31/08/2016, δηλαδή διάστημα 12 μηνών.

    Όπως μάλιστα αναφέρεται και στις δύο αποφάσεις, η κ. Αντωνοπούλου είχε καταθέσει σχετική αίτηση τον Απρίλιο του 2016.



    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ